Jumătate din turişti merg în vacanţă cu autocarul. Care sunt cele mai căutate destinaţii

Jumătate dintre turiştii care cumpără o vacanţă aleg să călătorească cu autocarul, pentru că plătesc cu peste 20% mai puţin decât pe un sejur cu avionul, cei mai mulţi dintre ei fiind tineri cu vârsta între 18-27 de ani şi seniori de peste 55 de ani, potrivit agenţiei Christian Tour.

912 afișări
Imaginea articolului Jumătate din turişti merg în vacanţă cu autocarul. Care sunt cele mai căutate destinaţii

Jumătate din turişti merg în vacanţă cu autocarul. Care sunt cele mai căutate destinaţii (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

"Peste 60.000 de turişti Christian Tour aleg să călătorească în fiecare an cu autocarul. Tinerii şi seniorii sunt cei care preferă acest mijloc de transport. Alegerea acestora este motivată atât de considerente financiare, vacanţele cu autocarul având un preţ mai redus, dar şi pentru că, o călătorie cu autocarul le oferă turiştilor posibilitatea de a descoperi mai multe locuri în drumul lor către destinaţie", a declarat Marius Pandel, directorul executiv al Christian Tour.

Principalele cinci destinaţii preferate de români pentru vacanţele cu autocarul sunt: Thassos, Halkidiki, Riviera Olimpului, Kusadasi şi staţiunile de pe litoralul Bulgariei.

În acest context, Christian Tour şi-a extins flota la zece autocare şi vrea să ajungă la 30 de autocare până în 2016. În acelaşi timp, în iunie, agenţia a deschis propria autogară în zona Gării de Nord din Bucureşti.

Christian Tour este una dintre cele mai mari agenţii de turism din România, alături de Perfect Tour, Happy Tour, Paralela 45 sau Eximtur. Agenţia a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 45 milioane euro şi a avut un număr de 150.000 de clienţi care au călătorit prin intermediul său. Pentru acest an, touroperatorul estimează creşterea numărului de clienţi cu aproximativ 33%, la circa 200.000 de turişti, şi vizează atingerea unei cifre de afaceri de 60 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici