Kovesi: Aproximativ 20 de parchete din ţară ar putea fi desfiinţate

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a anunţat joi, la Vaslui, că aproximativ 20 de parchete din ţară ar putea fi desfiinţate, în special din cauza ineficienţei şi a costurilor ridicate de întreţinere, urmând că acestea să fie arondate altor unităţi mai mari.

17 afișări
Imaginea articolului Kovesi: Aproximativ 20 de parchete din ţară ar putea fi desfiinţate

Kovesi: Aproximativ 20 de parchete din ţară ar putea fi desfiinţate (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

Prezentă la expunerea bilanţului pe 2009 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Codruţa Kovesi a spus că există o propunere în acest sens înaintată către Ministerul Justiţiei, forul competent de a lua o decizie în acest sens, având în vedere că parchetele funcţionează doar pe lângă judecătorii.

"Există un proiect pe care noi l-am prezentat Ministerului Justiţiei şi s-a ajuns la concluzia că nu ar fi o idee rea desfiinţarea parchetelor mici şi preluarea lor de către o unitate apropiată. Desfiinţarea unităţilor de parchet cred că trebuie să fie o măsură care trebuie luată corelativ şi cu desfiinţarea instanţelor, având în vedere că parchetele funcţionează pe lângă acestea. De aceea, decizia finală va aparţine ministrului Justiţiei", a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Codruţa Kovesi.

Potrivit procurorului general al României, până în prezent au fost identificate în ţară 20 de parchete mici care ar urma să fie închise din cauza ineficienţei, pe fondul volumului redus de dosare aflate în lucru. Cifra finală va fi stabilită în urma prezentării rapoartelor de activitate pe 2009 a tutor parchetelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici