La Miercurea Ciuc au fost minus 24 de grade Celsius

Cele mai scăzute temperaturi din ţară s-au înregistrat, pentru a treia noapte consecutiv, în judeţul Harghita, iar duminică dimineaţă la Miercurea Ciuc au fost până la minus 24 de grade Celsius.

18 afișări
Imaginea articolului La Miercurea Ciuc au fost minus 24 de grade Celsius

La Miercurea Ciuc au fost minus 24 de grade Celsius (Imagine: Mediafxa Foto)

Potrivit meteorologului de serviciu Tanko Karoly de la Staţia Meteo Miercurea Ciuc, dimineaţa de duminică a fost mai geroasă decât cea precedentă, când minima înregistrată în judeţ a fost de minus 23 de grade Celsius, în reşedinţa harghiteană.

"Astăzi (duminică - n.r.) de dimineaţă a fost mai frig decât ieri (sâmbătă - n.r.). La ora 8.00, termometrele au indicat minus 24 de grade Celsius la Miercurea Ciuc, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură consemnată în judeţ şi în ţară. Gerul va persista peste zi, din cauza presiunii atmosferice deosebit de ridicate”, a spus Tanko Karoly.

Temperaturile au fost extrem de scăzute şi în celelalte localităţi ale judeţului, minimele înregistrate după răsăritul soarelui fiind de minus 23 de grade Celsius la Joseni, minus 21 de grade la Topliţa, minus 18 grade la Odorheiu Secuiesc şi minus 14 grade la Staţia meteo Bucin.

"Vremea se va menţine deosebit de rece şi în cursul nopţii de dumnică spre luni, pentru Harghita fiind prognozate minime de minus 20 de grade Celsius, chiar mai scăzute în depresiuni”, a adăugat Tanko.

Minima absolută a lunii ianuarie în judeţul Harghita a fost de minus 38 de grade Celsius la Miercurea Ciuc în anul 1985, în vreme ce maxima absolută, de 12 grade Celsius, a fost consemnată în 2001, în aceeaşi localitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici