La Miercurea Ciuc s-au înregistrat minus 17 grade Celsius

Cea mai scăzută temperatură din ţară, din această iarnă, a fost înregistrată, în noaptea de joi spre vineri, la Miercurea Ciuc, unde termometrele au indicat minus 17 grade Celsius.

16 afișări
Imaginea articolului La Miercurea Ciuc s-au înregistrat minus 17 grade Celsius

La Miercurea Ciuc s-au înregistrat minus 17 grade Celsius (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

Potrivit meteorologului Lado Gabriella de la staţia Miercurea Ciuc, minus 17 grade s-au înregistrat după miezul nopţii de joi spre vineri, la Miercurea Ciuc, iar temperatura a rămas la această valoare timp de o oră. Ulterior, temperatura a început să crească.

Conform ANMH, aceasta a fost cea mai scăzută temperatură înregistrată în această iarnă în ţară.

Temeperaturi scăzute au fost şi în alte localităţi din Harghita, valorile minime find de minus 11,5 grade la Joseni, minus 11 grade la Odorheiu Secuiesc şi minus 8,3 grade Celsius la Topliţa.

Potrivit meteorologilor, maxiemele de vineri se vor situa, în Harghita, între minus opt şi minus patru grade Celsius, dar va fi frig noaptea şi dimineaţa.

În Bistriţa-Năsăud, temperatura a scăzut până la minus 10 grade Celsius la Piatra Fântânele, în Pasul Tihuţa.

Inginerul şef de la Secţia Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Grigore Vlad, a declarat, vineri, că la Piatra Fântânele, pe DN 17, a fost cel mai frig, înregistrându-se minus 10 grade Celsius.

Temperaturi scăzute, de minus şase grade Celsius, au fost şi la Dealul Ştefăniţei, pe DN 17C, şi la Rodna, pe DN 17D. La Bistriţa au fost minus patru grade la primele ore ale dimineţii de vineri, după care a început să ningă din nou.

"Am aruncat pe drumuri peste 300 de tone de antiderapant ca să nu se formeze polei în zonele în care au scăzut temperaturile. Acţionăm cu toate utilajele şi pe DN 17 între Bistriţa şi Beclean, zonă în care ninge", a spus Vlad.

Potrivit reprezentanţilor Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud, cel mai mult a nins la Şintereag, unde au căzut 4,7 litri de precipitaţii în 24 de ore şi unde stratul de zăpadă măsoară 14 centimetri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici