La ora 7.00 se deschid urnele pentru votul la referendumul privind redefinirea familiei

Sâmbătă, ora 7.00, se deschid urnele în ţară şi străinătate în cadrul referendumului pentru redefinirea familiei. 18.662 secţii de votare au fost organizate pe teritoriul României, iar alte 378 de secţii de votare sunt în străinătate.

472 afișări
Imaginea articolului La ora 7.00 se deschid urnele pentru votul la referendumul privind redefinirea familiei

La ora 7.00 se deschid urnele pentru votul la referendumul privind redefinirea familiei

Referendumul pentru familie se va desfăşura sâmbătă şi duminică, între orele 7.00 – 21.00. Pentru a fi valabil referendumul, la urne trebuie să se prezinte cel puţin 5.685.202 persoane cu drept de vot.

Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat, vineri, că 18.950.674 de cetăţeni cu drept de vot figurează în Registrul electoral.. Dintre aceştia, 672.178 de cetăţeni români au domiciliul în străinătate.

Iniţiativa civică demarată de Coaliţia pentru Familie a fost semnată de peste 3 milioane de români şi vizează înlocuirea sintagmei "între soţi", după cum scrie, în prezent, la art. 48, alin. (1) al Constituţiei, cu căsătoria liber consimţită "între un bărbat şi o femeie".

Întrebarea care va fi adresată românilor va fi: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?".

Potrivit Legii 3/2000, ca referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei, să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente, respectiv 5.685.517 persoane cu drept de vot, iar rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente, adică minimum 4.737.930 persoane.

Autoritatea Electorală Permanentă a informat că numărul total al secţiilor de votare organizate în ţară este de 18.662. Românii care nu sunt în localităţile de domiciliu pot vota în orice secţie, pe liste suplimentare.

MAE organizează, pentru referendumul pentru familie, 378 secţii de votare în străinătate, din care 192 pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare şi institutele culturale, iar 185 în alte locaţii, cele mai multe fiind în Italia, Spania şi Republica Moldova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici