Legalitatea Ordonanţei privind taxa auto, judecată în 20 ianuarie

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit ca dezbaterile privind anularea, respectiv suspendarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind taxa auto să se judece împreună în 20 ianuarie, instanţa respingând cererea Comisariatului pentru Societate Civilă de a se soluţiona mai repede acest dosar.

37 afișări
Imaginea articolului Legalitatea Ordonanţei privind taxa auto, judecată în 20 ianuarie

Legalitatea Ordonanţei privind taxa auto, judecată în 20 ianuarie

Joi, consilierii juridici ai Guvernului nu s-au prezentat, iar de partea cealaltă reprezentanţii Comisariatului pentru Societate Civilă au cerut suspendarea OUG şi stabilirea unui termen de judecată mai devreme în cazul legalităţii actului normativ, ei invocând faptul că taxa ar trebui anulată cât mai repede pentru a nu crea prejudicii cetăţenilor.

După deliberări, completul Curţii de Apel Bucureşti a decis ca în 20 ianuarie, aşa cum se stabilise iniţial termenul de judecată, să fie luată în discuţie contestaţia CSC, respingând solicitarea acestuia de preschimbare a termenului.

Joi, la Bucureşti, începând cu ora 11.30, este organizat un miting de protest privind taxa auto, fiind aşteptate aproximativ 800 de persoane.

În opinia Consiliului Superior al Comisariatului pentru Societatea Civilă, Guvernul a încălcat dispoziţiile articolului 95 al Tratatului Comunităţii Economice Europene (CEE) şi articolele 16, 21 şi 44 din Constituţie, precum şi dispoziţiile legislaţiei comunitare, pentru faptul că taxele impuse prin dispoziţiile OUG 2087 "exced valoarea reziduală a autoturismelor second-hand".

De altfel, reprezentanţii organizaţiei au solicitat un punct de vedere oficial din partea Comisiei Europene pe această chestiune de drept.

Citeşe şi

Un ONG dă în judecată Guvernul pentru triplarea taxei auto

Miting de protest faţă de triplarea taxei auto (Video)

Vezi aici cât va fi taxa auto pentru maşinile rulate (Video)

Taxa auto se va tripla şi pentru maşinile noi Euro 4 cu motoare mai mari de 2 litri

Taxa auto a fost triplată luni, odată cu publicarea în MO

Guvernul triplează taxa auto pentru toate maşinile rulate

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici