Legea „2 Mai”, aprobată şi de deputaţi. Închisoare cu executare pentru traficanţii de droguri

  • Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, Legea „2 Mai”.
  • Proiectul prevede eliminarea posibilităţii executării pedepsei sub supraveghere, în cazul traficului de droguri de mare risc şi traficului internaţional de droguri de mare risc.
912 afișări
Imaginea articolului Legea „2 Mai”, aprobată şi de deputaţi. Închisoare cu executare pentru traficanţii de droguri

Legea are ca obiect de reglementare completarea Legii nr.143/2000, precum şi modificarea Legii nr.194/2011, în sensul majorării cuantumului pedepselor, precum şi al eliminării posibilităţii executării pedepsei sub supraveghere, în cazul traficului de droguri de mare risc şi traficului internaţional de droguri de mare risc.

„Prea multă vreme am ignorat sau am preferat să ascundem sub preş acest fenomen care a generat şi generează extrem de multe drame. E o problemă pe care trebuie să o tratăm indiferent de culoarea noastră politică, pentru că în şcoli se consumă droguri, în cluburile în care tinerii merg se consumă droguri, tineri sunt trimişi săgeţi în licee să nenocească alţi copii. Da, azi vom vota un prouiect să nu mai dăm posibilitatea, iertaţi cuvântul, nenorociţilor să mai primească condamnări cu suspendare. Nu e suficient şi va trebui să mergem şi mai departe”, spune deputatul PSD Daniel Suciu.

El afirmă că toţi parlamentarii ar trebui să lucreze împreună pentru înăsprirea pedepselor pentru traficul de droguri.

„În fiecare municipiu reşedinţă de judeţ să fie un centru pentru a trata această adicţie. Consumatorii, mulţi dintre ei, sunt victime şi trebuie trataţi ca atare. Vom vota cu două mâini acest proiect de lege”, încheie Suciu.

Legea, care a fost aprobată de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, cu 250 de voturi „pentru” şi 21 „împotrivă”, merge la promulgare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici