Legea privind instituirea Schemei de Certificare Voluntară „De Origine România - Dor”, adoptată

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, legea privind instituirea Schemei de Certificare Voluntară „De Origine România - Dor”.

204 afișări
Imaginea articolului Legea privind instituirea Schemei de Certificare Voluntară „De Origine România - Dor”, adoptată

Legea privind instituirea Schemei de Certificare Voluntară „De Origine România - Dor”, adoptată

Legea privind instituirea Schemei de Certificare Voluntară „De Origine România -Dor” a fost adoptată de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, cu 266 de voturi „pentru”, niciunul „împotrivă” şi două abţineri. Proiectul a fost iniţiat de 83 de parlamentari PNL şi un senator PSD.

„Proiectul de lege are ca obiect de reglementare instituirea cadrului legal privitor la instituirea schemei de certificare voluntară <De Origine România - DOR>, la care să aibă acces producătorii şi procesatorii români, schemă care ar garanta faptul că produsul alimentar achiziţionat este realizat pe teritoriul României şi fabricat din materii prime de origine românească”, reiese din raportul comisiei de specialitate.

Iniţiatorii menţionează că introducerea unui certificat DOR prin care este atestată originalitatea materiilor prime „reprezintă un element de mândrie naţională, dar şi un instrument transparent care poate ajuta consumatorul în procesul de achiziţie”.

„Pentru obţinerea certificatului de calitate DOR producătorii şi procesatorii trebuie să îndeplinească un set de condiţii stricte cuprinzând originea produselor, atestarea ca producător, autorizaţie sanitar-veterinară, caracteristicile produselor, declaraţii pe proprie răspundere privind provenienţă şi arealul produselor agroalimentare. Propunerea legislativă instituie un set de sancţiuni pentru nerespectarea condiţiilor de certificare a calităţii precum şi situaţiile în care operatorii economici pierd dreptul de a utiliza logo-ul schemei de certificare voluntară a calităţii”, se arată în expunerea de motive.

Legea merge la preşedintele Klaus Iohannis, pentru promulgare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici