Lider al camionagiilor care protestează în Canada este o femeie: Tamara Lich are 47 de ani şi este chitaristă într-o trupă rock

Tamara Lich, 47 de ani, chitaristă într-un grup rock din Alberta, este una dintre figurile-cheie ale Freedom Convoy, după ce a strâns milioane de dolari folosind diferite mişcări.

3335 afișări
Imaginea articolului Lider al camionagiilor care protestează în Canada este o femeie: Tamara Lich are 47 de ani şi este chitaristă într-o trupă rock

„E timpul să pleci”. Cu aceste trei cuvinte, forţele de poliţie canadiene i-au împrăştiat duminică dimineaţă pe ultimii oameni de pe Podul Ambasador, care leagă Ontario de Statele Unite.

Vineri, un judecător a emis un ordin prin care „invită” demonstranţii să plece până seara. Unii au plecat imediat, multe camioane au fost scoase (fără incidente), deşi mai mulţi şoferi şi o mulţime de manifestanţi au rămas la faţa locului până sâmbătă seara târziu.

Duminică dimineaţa, doar vreo 30 de oameni au rămas pe pod. La ora 7.30, aproximativ 70 de poliţişti s-au aliniat peste drum şi au avertizat că oricine nu va pleca va fi arestat imediat.

Protestul împotriva cerinţei de vaccinare pentru şoferii de camion care călătoresc între Statele Unite şi Canada, care a început la sfârşitul lunii ianuarie, a evoluat de-a lungul zilelor într-o rebeliune fluidă şi evolutivă împotriva măsurilor anti-Covid şi a guvernului Trudeau, în general.

În culisele „Freedom Convoy” („Convoiul libertăţii”) se mişcă personaje cu legături clare cu cercurile mişcărilor care au luat cu asalt Casa Albă în urmă cu un an.

În mulţimea de bărbaţi - dintre care mulţi nu s-au urcat într-un camion în viaţa lor - se află şi chipul unei doamne de 47 de ani, cu ochi albaştri şi păr lung şi blond, cunoscută de mult timp de autorităţile canadiene, care apare pe videoclipurile.youtube purtând un hanorac negru folosind cuvintele „Iubesc petrolul şi gazul”.

Fost instructor de fitness şi fost angajat al industriei petroliere, lider al mişcării Wexit, care vizează independenţa provinciilor vestice ale Canadei, Tamara Lich este una dintre figurile de frunte din „Convoiul libertăţii”.

Acţiunile Tamarei

Tamara este considerată „faţa” şi „flacăra” protestului de camioane şi tractoare. Este iniţiatoarea colecţiei de pe GoFundMe care, înainte de a fi scoasă de pe site, a încasat peste 10 milioane de dolari. Lich s-a relansat apoi pe site-ul creştin de crowfunding GiveSendGo - blocat de PayPal anul trecut pentru că era legat de revolta din 6 ianuarie din Washington D.C. - unde mişcarea a strâns peste 8 milioane de dolari.

Mamă şi bunica, Tamara Lich a servit în Partidul Wildrose (partidul conservator rural) şi apoi în Partidului secesionist Maverick, de la care a demisionat pentru a se dedica cu normă întreagă ocupării centrului oraşului Ottawa cu „Convoiul libertăţii”. Nu este nouă în acest tip de protest. În 2019, a participat la protestul „Vestelor galbene”, în urma vestelor galbene franceze şi la organizarea convoiului (mai mic) „United We Roll”. Tot cu acea ocazie, a strâns o sumă mare de bani, din care detractorii săi susţin că anumite sume şi-au pierdut parţial urma.

Lich cântă la chitară într-o formaţie de bar numită „Blind Monday”, în oraşul Medicine Hat (63.018 locuitori, în provincia Alberta).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici