Lider PNL Timiş: Bisericile, implicate în politică prin direcţionarea de fonduri de către politicieni

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că bisericile, indiferent din ce cult fac parte, sunt "implicate în politică", prin direcţionarea de fonduri de către politicieni.

48 afișări
Imaginea articolului Lider PNL Timiş: Bisericile, implicate în politică prin direcţionarea de fonduri de către politicieni

Lider PNL Timiş: Bisericile, implicate în politică prin direcţionarea de fonduri de către politicieni (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Potrivit liderului PNL Timiş, legislaţia ar trebui modificată în aşa fel încât politicienii să nu mai poată aloca bani de la bugetul de stat direct către anumite biserici şi că aceste fonduri ar trebui repartizate conducerilor diverselor culte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Robu a afirmat că bisericile, indiferent din ce cult fac parte, sunt "implicate în politică", realizarea acestui lucru făcându-se prin finanţarea unor lucrări de reabilitare şi construcţie a acestora de către oamenii politici, care aduc amendamente la Legea bugetului şi direcţionează fonduri către anumite parohii.

"Constatăm cu toţii că bisericile, indiferent de cult, sunt din ce în ce mai mult implicate în politică. Acest lucru se realizează foarte simplu, prin mecanismul prin care se face finanţarea unor lucrări de construcţie, reparaţie şi reabilitare a bisericilor", a afirmat Robu.

El a adăugat că legislaţia trebuie schimbată astfel încât fondurile alocate prin lege diferitelor culte să fie gestionate de către conducerile acestora, care să le redirecţioneze apoi către parohii.

"Eu consider că trebuie să schimbăm legislaţia, astfel încât niciun om politic să nu se mai poată ocupa de aducerea de bani către biserici. Cred că trebuie stabilit, prin Legea bugetului, cât este fondul pe care Guvernul în exerciţiu, Legislativul care votează Legea bugetului, doreşte să îl aloce diferitelor biserici, iar acei bani să ajungă la conducerile instituţiilor respective la nivel naţional - la Patriarhia Română, spre exemplu - şi de aici încolo să rămână în sarcina exclusiv a conducerilor naţionale ale diverselor culte cum distribuie aceşti bani parohiilor", a mai spus liderul PNL Timiş.

Nicolae Robu a mai declarat că, dacă o astfel de iniţiativă legislativă ar fi promovată, Biserica "şi-ar vedea de cele sfinte, de enoriaşi" şi nu ar mai fi "implicată în jocuri politice".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici