Liderii OMS au discutat la întâlnirea de la Geneva din februarie doar o oră şi jumătate despre criza COVID 19, deşi tocmai o declaraseră urgenţă mondială

  • Pe 30 ianuarie OMS declara criza COVID 19 o urgenţă mondială
  • Pe 3 februarie, când era şedinţa liderilor OMS la Geneva, erau 20.625 de cazuri de COVID 19 în lume şi 426 de decese
  • În 5 zile de şedinţe, OMS a discutat doar o oră şi jumătate despre criza noului coronavirus
1023 afișări
Imaginea articolului Liderii OMS au discutat la întâlnirea de la Geneva din februarie doar o oră şi jumătate despre criza COVID 19, deşi tocmai o declaraseră urgenţă mondială

Sursă foto: Profimedia

Pe 30 ianuarie Organizaţia Mondială a Sănătăţii declara epidemia de COVID 19 o urgenţă mondială şi totuşi la întâlnirea Boardului executiv care a avut loc la Geneva câteva zile mai târziu, subiectul a fost dezbătut doar o oră şi jumătate, aşa cum arată agenda întălnirii.

La acea data în lume existau deja 20,625 de cazuri confirmate de COVID 19  în lume şi 426 de decese. Pe 2 februarie se înregistra şi primul deces în afara graniţelor Chinei, în Filipine. 

Şefii OMS s-au întălnit la Geneva pe 3 februarie la cea de-a 146 şedinţă a boardului executive. La întâlnire a participat şi dr. Alexandru Rafila care este reprezentantul României la OMS.

COVID 19 a ajuns pe agenda de discuţii în doar două zile, deşi întâlnirea s-a întins pe 5 zile.

Pe 4 februarie liderii OMS au discutat o oră de noul coronavirus

Pe agenda din 4 februarie a întălnirii liderilor de la OMS apărea trecută tema epidemiei de COVID 19 şi urma să fie discutată de la ora 17.30- 18.30. Doar o oră. Pe agena zilei mai era subiectul E-cigaretelor şi vapingul.

“Evolving Novel Coronavirus (2019-nCOV)epidemic situation ” era trecut în agendă problema uregenţei mondiale.

Pe 7 februarie la Geneva liderii OMS au alocat 30 de minute discuţiei despre COVID 19 şi trei ore pe consecinţele consumului de alcool

O altă discuţie despre noul coronavirus mai apare în agenda pe data de 7 februarie de la 12.00 la 12.30. Doar jumtate de oră au discutat şefii OMS, în timp ce pentru problemele generate de consumul de alcool au fost alocate 3 ore pe agedna zilei.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici