Liderul deputaţilor PDL, către Ponta: N-aveţi nicio idee originală? Amnistia pensionarilor, copy-paste după o lege a PDL

Liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, a afirmat, miercuri, că amnistia pensionarilor anunţată de Victor Ponta este de fapt "un copy-paste" al unui proiect de lege al parlamentarilor PDL, că premierul a făcut la fel la reducerea CAS, întrebându-l pe Ponta: "Chiar nu aveţi nicio idee originală?"

373 afișări
Imaginea articolului Liderul deputaţilor PDL, către Ponta: N-aveţi nicio idee originală? Amnistia pensionarilor, copy-paste după o lege a PDL

Victor Ponta (Imagine: Victor Ciupuliga/ Mediafax Foto)

"Referitor la proiectul de lege al Guvernului Ponta 3, adoptat în cadrul şedinţei de Guvern din data de 19 august 2014, privind scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii, informăm opinia publică din România că, încă din luna martie a acestui an, 17 parlamentari ai Partidului Democrat Liberal au depus la Camera Deputaţilor o propunere legislativă (BP 221/2014) pentru modificarea şi completarea art.179 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice având ca obiect de reglementare amnistierea pensionarilor care au primit sume necuvenite din vina funcţionarilor Casei Naţionale de Pensii sau a funcţionarilor caselor teritoriale de pensii", a precizat Tinel Gheoghe într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Liderul PDL arată că amnistia pensionarilor anunţată de Victor Ponta nu este decât un copy-paste dovedit al proiectului PDL, la fel şi reducerea CAS cu 5 puncte procentuale.

"Aşadar, mult trâmbiţata «amnistie a pensionarilor», de care-şi leagă cu vitejie numele candidatul Victor Ponta, nu este altceva decât un alt copy-paste dovedit, pe un proiect de lege aparţinând PDL. Nu este nici prima dată şi suntem convinşi că nici ultima dată când deputatul Victor Ponta respinge în Parlament măsurile PDL, pe care apoi Prim-ministrul Victor Ponta le adoptă în şedinţele de Guvern ca măsuri proprii. La fel a procedat şi cu scutirea de la plată a profitului reinvestit şi cu reducerea cu 5 pp. a CAS, ambele fiind iniţiative ale PDL şi plagiate pe furiş de Victor Ponta.

Victor Ponta se pricepe doar să plagieze proiectele opoziţiei, să le folosească pe post de momeală în campania electorală dar, din nefericire, nu doreşte în mod real să le şi pună în aplicare", a mai spus deputatul PDL.

"Domnule Ponta, chiar nu aveţi nici o idee originală (dumnevoastră şi miniştrii dumneavoastră), benefică românilor, nu clientelei PSD, privind modul cum trebuie guvernată România? Chiar nu puteţi altfel decât să copiaţi?", îl întreabă, retoric, Tinel Gheorghe pe Victor Ponta.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, proiectele de lege privind amnistierea fiscală a pensionarilor şi a mamelor care au primit sume necuvenite din vina funcţionarilor, acte normative care vor fi transmise Parlamentului spre adoptare.

Legea va intra în vigoare în prima zi a lunii următoare datei publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I. Proiectul de act normativ va fi în dezbatere publică până în 17 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici