Lincu: Disponibilizarea a aproximativ o treime dintre angajaţi nu este benefică sistemului fiscal

Preşedintele Sindicatului "Pro Lex", Vasile Lincu, consideră ca disponibilizarea a aproximativ o treime dintre angajaţii Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV) nu reprezintă o măsură benefică pentru sistemul fiscal din România.

407 afișări
Imaginea articolului Lincu: Disponibilizarea a aproximativ o treime dintre angajaţi nu este benefică sistemului fiscal

Lincu: Disponibilizarea a aproximativ o treime dintre angajaţi nu este benefică sistemului fiscal (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Liderul de sindicat subliniază că nu este benefică mai ales din cauza faptului că salariaţii cu atribuţii de control în domeniul accizelor şi al drepturilor de import reprezintă numai şase la sută din totalul personalului, respectiv 273 de angajaţi.

Astfel, potrivit lui Lincu, se impune de urgenţă relocarea personalului către acest tip de activităţi, care au ca scop reducerea evaziunii fiscale şi încasarea de resurse suplimentare la bugetul statului.

Aproximativ o treime dintre angajaţii vamali urmează a fi disponibilizaţi, astfel că din 4.586 câţi sunt în prezent vor rămâne 3.159, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern privind modificarea legii Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici