Liviu Popa: Fostul şef al Poliţiei Deta Viorel Goloşie şi-a depus raportul de pensionare

Fostul şef al Poliţiei din Deta, Ioan Viorel Goloşie, care a demisionat din funcţie în urma scandalului petrecut sâmbătă noapte, în care au fost implicaţi fiii primarului din oraş, şi-a depus raportul de pensionare, a declarat, pentru MEDIAFAX, şeful Poliţiei Române, Liviu Popa.

127 afișări
Imaginea articolului Liviu Popa: Fostul şef al Poliţiei Deta Viorel Goloşie şi-a depus raportul de pensionare

Liviu Popa: Fostul şef al Poliţiei Deta Viorel Goloşie şi-a depus raportul de pensionare (Imagine: Silvana Armat/Mediafax Foto)

Liviu Popa a spus că din momentul depunerii raportului la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş va fi întocmit dosarul de pensionare, care va fi trimis la Poliţia Română şi apoi la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), care va aviza sau nu cererea lui Goloşie.

Popa a spus că Goloşie a luat această decizie după ce a analizat situaţia în care se află, ajungând la concluzia că aceasta este soluţia cea mai bună.

În ceea ce priveşte ancheta desfăşurată de IGPR privind situaţia administrativă de la Poliţia Deta şi Poliţia Judeţeană Timiş, şeful Poliţiei Române a spus că o serie de concluzii preliminarii vor fi făcute publice cât de curând.

De asemenea, el a precizat că, în urma investigaţiilor făcute, s-a stabilit că Viorel Goloşie nu a sunat la 112 în noaptea scandalului, ci la dispeceratul inspectoratului de poliţie, conform procedurilor, pentru a raporta incidentele. Astfel, în privinţa acestui aspect, Goloşie nu a încălcat nicio normă şi a procedat conform funcţiei sale.

Viorel Goloşie este cadru militar din 1987, el activând un timp la Jandarmerie, iar apoi la secţii de poliţie din Timişoara şi Deta. Goloşie a ocupat funcţia de şef al Poliţiei Deta din 2000, postul fiind obţinut în urma unui concurs.

Fostul şef al Poliţiei Deta, Ioan Goloşie, a fost transportat la spital, miercuri, după ce i s-a făcut rău, rudele lui susţinând că bărbatul era supărat pentru că a fost nevoit să demisioneze din funcţie în urma scandalului petrecut sâmbătă noapte, în care au fost implicaţi fiii primarului din oraş.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Mădălina Mezdrea, a declarat că Ioan Goloşie, în vârstă de 50 de ani, s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la serviciu şi a predat toate documentele legate de activitatea sa, după care s-a simţit rău şi a fost transportat la spitalul din Deta.

La rândul său, directorul spitalului din Deta, Iosif Cobzariu, a declarat că fostul şef al Poliţiei din Deta se află la unitatea medicală, fiindu-i făcute investigaţii la Secţia de Boli Interne. El a spus că Goloşie are o afecţiune acută coronariană.

Directorul spitalului din Deta a mai spus că fostul şef al Poliţiei Deta se află de mai bine de un an în evidenţele unităţii spitaliceşti, cu mai multe afecţiuni, între care hipertensiune arterială şi boală coronariană, el având până în prezent două internări.

Persoane din anturajul fostului şef al Poliţiei Deta susţin că acesta era foarte supărat, considerând că a fost nevoit să demisioneze în urma scandalului în care au fost implicaţi fiii primarului.

Şeful Poliţiei din Deta, Viorel Goloşie, în cazul căruia a fost începută cercetarea prealabilă în urma scandalului în care au fost implicaţi fiii primarului democrat-liberal din localitate, a demisionat din funcţie luni.

Potrivit şefului Poliţiei Române, Liviu Popa, cercetarea prealabilă în cazul şefului Poliţiei din Deta, Viorel Goloşie, va continua, chiar dacă acesta şi-a dat demisia din funcţie.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, afirma că activitatea Poliţiei Deta nu este una la "standardele" pe care le pretinde şi că a fost o gafă din partea fostului şef al acestui post de Poliţie Viorel Goloşie să declare că nu a avut benzină să-i urmărească pe agresori.

La rândul său, fostul şef al Poliţiei Deta Viorel Goloşie afirma că îşi menţine declaraţiile înregistrate de o cameră ascunsă, în care spunea că nu a avut destulă benzină să îi urmărească pe agresorii de pe terasa situată în centrul oraşului.

"Dacă am declarat că nu am avut benzină, probabil că aşa a fost. Îmi respect prea mult şefii ca să mai fac comentarii pe acest subiect, dar nu am foarte multe lucruri să îmi reproşez. Am demisionat, eu consider că mi-am făcut datoria. Am demisionat din respect pentru colegii mei, îmi voi face datoria în continuare în funcţia în care voi fi repartizat", spunea Goloşie.

Funcţia de şef al Poliţiei Deta a fost preluată de inspectorul principal Daniel Disagă, care ocupa funcţia de şef al Biroului Poliţiei Rurale din cadrul Poliţiei Timişoara.

Liviu Popa anunţa, luni, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că şeful Poliţiei Deta, şeful Compartimentului de Ordine Publică şi trei lucrători de Poliţie din Deta sunt cercetaţi prealabil în urma scandalului în care au fost implicaţi fiii primarului democrat-liberal din localitate.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o terasă din centrul localităţii Deta a izbucnit un conflict între mai multe persoane, în urma căruia trei tineri au fost înjunghiaţi.

Agresorul a fost identificat ca fiind Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primarului din oraşul Deta, Petru Roman (PDL). Potrivit poliţiştilor, şi fratele acestuia, Călin Roman (27 de ani), a fost implicat în scandalul de la terasa din centrul oraşului Deta.

Cei trei tineri înjunghiaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani, au fost transportaţi la spital. Doi dintre răniţi au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, starea lor fiind stabilă, iar al treilea la spitalul din Deta, el fiind externat.

În această cauză sunt cercetaţi atât fiii primarului din Deta, cât şi alte trei persoane. Patru dintre aceştia au fost reţinuţi, iar Bogdan Roman este în continuare căutat, fiind dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră.

Judecătoria Deta a emis, luni seară, mandate de arestare pentru 29 de zile pentru fiul cel mic al primarului din localitate Călin Roman şi pentru Radu Gherghel, Daniel Vasile Bîrzan şi Valentin Pavel Strîmtu, suspectaţi de implicare în altercaţia de la o terasă din Deta, în urma căreia trei persoane au fost înjunghiate.

Totodată, Judecătoria Deta a emis mandat de arestare în lipsă pentru 30 de zile pe numele lui Bogdan Roman, fiul cel mare al primarului din Deta, care este căutat de către anchetatori, fiind suspectat că a tăiat cu sabia trei tineri în urma conflictului din Deta.

Faţă de cei cinci a fost pusă în mişcare acţiunea penală printr-o ordonanţă emisă luni, acuzaţiile fiind de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, mai multe infracţiuni de lovire-forma tip şi agravată. Pentru Bogdan Daniel Roman a fost începută urmărirea penală şi pentru infracţiunea de port fără drept al cuţitului în locuri publice.

Magistraţii Judecătoriei Deta au motivat decizia de arestare a celor patru persoane implicate în altercaţia din localitate prin faptul că "lăsarea în libertate prezintă pericol concret pentru ordinea publică", în timp ce apărătorul suspecţilor a susţinut că fiul cel mare al primarului a fost şi el rănit.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean din Timişoara au confirmat, marţi, că fiul cel mare al primarului din Deta Bogdan Roman s-a prezentat la spital după scandalul de la o terasă din localitate, precizând că acesta avea o plagă tăiată la degetul mare, a primit îngrijiri, apoi a fost lăsat să plece.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici