Liviu Todoran, consilier local la Târgu Mureş, găsit incompatibil de ANI

Inspectorii de integritate au constatat că Liviu Emil Nicu Todoran, consilier local din Târgu Mureş, este în incompatibilitate întrucât deţine mai multe funcţii, printre care şi cea de reprezentant al CL în Compania Aquaserv SA.

588 afișări
Imaginea articolului Liviu Todoran, consilier local la Târgu Mureş, găsit incompatibil de ANI

Liviu Todoran, consilier local la Târgu Mureş, găsit incompatibil de ANI (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Agenţia Naţională de Integritate a început verificările în cazul lui Todoran în 10 ianuarie 2011, constatând că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate, deoarece din 29 ianuarie 2009 şi până în prezent deţine simultan atât funcţia de consilier local în Consiliului Local Târgu Mureş, cât şi pe cea de reprezentant al CL în cadrul SC Compania Aquaserv SA, se arată într-un comunicat de marţi al ANI.

De asemenea, începând din 4 mai 2010 şi până în prezent, Todoran deţine simultan atât calitatea de funcţionar public (comisar în cadrul Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului Mureş, respectiv comisar-şef în cadrul Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Mureş), cât şi funcţia de consilier local.

Inspectorii de integritate au mai constatat că, în perioada 28 decembrie 2009-14 ianuarie 2010, Todoran a ocupat simultan atât funcţia de director coordonator adjunct la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Mureş, cât şi pe cea de consilier local.

Totodată, în perioada 4 mai 2010-22 decembrie 2010, Todoran a deţinut, concomitent, atât calitatea de funcţionar public (comisar în cadrul Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului Mureş, respectiv comisar-şef în cadrul Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Mureş), cât şi funcţia de vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean al Partidului Democrat Liberal Mureş.

Liviu Emil Nicu Todoran poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii în 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ.

ANI precizează că persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici