Localităţi harghitene, afectate de scăderi puternice de temperatură

Temperaturile au scăzut, vineri, într-o oră, în medie cu 11 grade Celsius, în localităţile harghitene afectate de furtună, unde fusese întreruptă şi circulaţia.

17 afișări

Potrivit meteorologului de serviciu de la staţia Miercurea Ciuc, furtuna care a avut loc în jurul orei 14.00 a fost însoţită de vânt puternic, iar cantitatea de precipitaţii căzută în acelaşi interval a fost de 16,7 litri pe metrul pătrat.

"Temperatura a scăzut în decurs de o oră cu 11 grade Celsius, astfel încât, dacă la ora 13.00 s-au înregistrat 27 de grade Celsius în Miercurea Ciuc, la ora 14.00 am consemnat 15,9 grade, iar la ora 15.00 - 14,7 grade Celsius", a declarat corespondentului MEDIAFAX meteorologul Lajos Krisztina de la staţia Miercurea Ciuc.

Aceeaşi situaţie s-a înregistrat şi în localitatea Odorheiu Secuiesc, scăderea bruscă de temperatură fiind generată de căderile de grindină.

"Între orele 13.00 şi 14.00, a căzut grindină cu diametrul de 30-31 de milimetri, în două reprize şi din cauza acestui fenomen temperatura a scăzut de la 28 de grade Celsius la 17 grade, de la o oră la alta", a spus Lajos Krisztina.

Judeţul Harghita a primit avertizare "cod galben" pentru intervalul orar 13.30 - 15.30.

Circulaţia pe mai multe drumuri naţionale din Harghita a fost întreruptă, vineri după prânz, timp de câteva zeci de minute, din cauza arborilor doborâţi de furtună pe carosabil.

La ora transmiterii acestei ştiri, furtuna încetase în toate localităţile judeţului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici