Lucian Bode, despre legea privind azilul în România: De ce sume beneficiază solicitanţii de azil în România

Articolul din lege privind azilul în România a fost modificat, duminică, de Guvern, fiind prevăzute sumele de care pot beneficia solicitanţii de azil.

1207 afișări
Imaginea articolului Lucian Bode, despre legea privind azilul în România: De ce sume beneficiază solicitanţii de azil în România

Solicitantul de azil beneficiază, la cerere, de hrană în limita sumei de 20 de lei/persoană/zi, de îmbrăcăminte în limita sumei 135 lei/persoană/zi vara şi 200 lei/persoană/zi iarna şi de alte cheltuieli în limita sumei de 12 lei/persoană/zi. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a precizat că în ultimul caz este vorba despre cheltuieli cu produse de igienă personală.

Bode a menţionat că procedura şi cuantumul sumei aferente se stabilesc prin Hotărâre de a Guvern, pe baza datelor comunicate de către Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii sau de Institutul Naţional de Statistică.

De la începutul conflictului din Ucraina, au intrat în România până duminică la ora 16.00 - 56.371 de cetăţeni ucraineni. Dintre ei, 28.174 au ieşit din România, astfel că în România se află 28.197 de cetăţeni ucrainieni. Dintre aceştia 318 au cerut azil.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici