Lucrătorii cu ziua vor primi carnete de zilier, iar veniturile câştigate vor fi impozitate

În încercarea de a strânge cât mai mulţi bani la buget, guvernanţii vin cu soluţii de impozitare a veniturilor câştigate din activităţile ziliere. După modelul unei legi din Ungaria, Inspecţia Muncii a elaborat un proiect de act normativ care introduce carnetul de zilier, în cazul celor care efectuează munci cu caracter ocazional, plata impozitelor către bugetul local făcându-se în baza unui timbru social, care se achiziţionează de la primărie.

54 afișări
Imaginea articolului Lucrătorii cu ziua vor primi carnete de zilier, iar veniturile câştigate vor fi impozitate

Lucrătorii cu ziua vor primi carnete de zilier, iar veniturile câştigate vor fi impozitate (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Deşi noile prevederi ar trebui să reglementeze şi asigurarea zilierilor în sistemele de pensii, sănătate şi şomaj, iniţiatorii susţin că trebuie găsite soluţii la Ministerul Finanţelor, în condiţiile în care pentru a beneficia de aceste drepturi este nevoie de o anumită perioadă contributivă.

Legea, care se află în lucru la Ministerul Muncii, se va aplica în cazul muncilor necalificate, prestate ocazional, din domenii precum activităţi gospodăreşti, construcţii, agricultură, silvicultură, reparaţii navale, spectacole, acţiuni culturale, audiovizuale sau producţii cinematografice.

Citeşte mai multe despre carnetele de zilier pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici