Video Lucrezi în birou? Iata ce face angajatorul tău ca să te poţi întoarce de luni la muncă

  • Angajatorii iau măsuri de protecţie pentru reîntoarcerea la muncă a angajaţilor după 15 mai
  • În birouri, angajaţii vor sta la distanţă de doi metri unul de celălalt
  • Companiile îşi pot păstra mobilierul existent în birouri, reorientându-l pentru a minimaliza contactul dintre angajaţi
2729 afișări

Ionuţ Turcu este arhitect şi spune că munca de acasă a fost o experienţă neplăcută. După prima săptămână, nu a mai rezistat şi s-a întors să lucreze de la birou.

"Partea bună e că îmi revăd toţi colegii după 15 mai. Să mai stai la o gâgă, să mai ieşi la o ţigară sau la o pauză cu ei. N-o să lucrăm la modul în care lucram înainte, o să păstrăm distanţa, probabil pauza de masă împreună va fi aşa, mai răsfirată", spune Ionu' Turcu.

Mai sunt doar câteva zile până când îţi vei putea relua activitatea în birou. Asta dacă angajatorul tău a implementat noi amenajări în spaţiile de lucru care să respecte normele de distanţare socială. Un lucru e sigur: munca la birou nu va mai fi ca înainte. Vei sta la doi metri distanţă de colegii tăi de muncă. În plus, e posibil să nu scapi de masca de protecţie nici măcar la birou.

Horaţiu Didea, managing partner, Workspace Studio(furnizor de soluţii de amenajare şi mobilier de birou): De la a organiza puncte în care să oferi articole sanitare măşti, ca să poată fi purtate obligatoriu în locurile publice, dar eventual şi în cadrul biroului. Reorientarea birourilor astfel încât între angajaţi să fie o distanţă de minim doi metri şi să existe separatoare în momentul în care oamenii lucrează faţă în faţă. Aveam, spre exemplu, patru birouri, oamenii stăteau faţă în faţă cu nişte ecrane joase putem să întoarcem staţiile de lucru astfel încât să nu mai existe interacţiune directă între oameni.

Circa 500.000 de angajaţi din birouri din marile oraşe din România au lucrat de acasă pe perioada stării de urgenţă. O parte dintre aceştia se vor întoarce, de săptămâna viitoare, înapoi la muncă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici