Video Ludovic Orban, audiat la Parchetul General: Este o sesizare faţă de un procuror. Nu sunt parte vătămată

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, la ieşirea din Parchetului Genral, că a fost chemat pentru a se constitui parte vătămată într-un dosar ce priveşte o plângere depusă împotriva unui procuror de către un cetăţean. Orban a precizat că nu a dorit să fie parte vătămată în această speţă.

1388 afișări

"Este o sesizare care nu mă priveşte pe mine. Am avut opţiunea de a fi parte vătămată, calitatea procesuală de parte vătămată, înr-o sesizare pe care am declinat-o", a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă este vorba despre procurorul care l-a trimis în judecată, preşedintele PNL a spus: "Este vorba despre o sesizare depusă împotriva unui procuror. Mi s-a oferit calitatea de a fi parte vătămată, decizia mea a fost de nu fi parte vătămată (...) Dacă aş fi vrut să mă constitui parte vătămată, aş fi depus eu sesizarea".

Acesta a mai precizat că sesizarea respectivă a fost depusă de un cetăţean care a urmărit procesul lui Ludovic Orban la televizor.

Instanţa Supremă l-a achitat definitiv, pe 5 martie, pe preşedintele PNL, Ludovic Orban, în dosarul în care a fost acuzat că a cerut, în 2016, unui afacerist 50.000 de euro, pentru campania electorală pentru primăria Capitalei.

"Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, completul de 5 judecători (...) în numele legii decide: respinge ca nefondat apelul formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie DNA împotriva sentinţei penale nr 50 din 31 ianuarie 2017. (...) privind pe inculpatul Orban Ludovic", se arată în decizia instanţei supreme.

Decizia este definitivă.

La ultimul termen al apelului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), procurorul DNA a cerut pentru liderul PNL pedeapsă cu închisoare cu executare orientată spre minimum, adică un an de detenţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici