Ludovic Orban: Redeschiderea pieţelor, discutată joi în CNSU

Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că propunerea de redeschidere a pieţelor care funcţionează în spaţii închise va fi discutată joi în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

396 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: Redeschiderea pieţelor, discutată joi în CNSU

Ludovic Orban: Redeschiderea pieţelor, discutată joi în CNSU

„Procedura legală e următoarea: se formulează prop în CNSU. Mâine va fi CNSU în care discutăm chestiunea redeschiderii pieţelor, discutăm chestiunea unor eventuale îmbunătăţiri ale reglementărilor legate de ziua votului, să fie un pic mai clar ce se întâmplă cu reprezentanţii din birourile electorale ale secţiilor de votare, că ei îşi vor desfăşura activitatea după ora 23.00, ce se întâmplă cu candidaţii, care au dreptul să participe la procesul de numărare şi cumva trebuie scoşi de sub restricţii. Şi, de asemenea, trebuie reactualizată lista ţărilor”, a declarat Ludovic Orban, la România TV.

Acesta a spus că cel mai probabil Austria va ieşi din lista ţărilor pentru care sunt impuse restricţii la revenirea în România.

Premierul a precizat că sunt trei motive care au stat la baza deciziei de redeschidere a pieţelor.

„Unu: suntem pe un trend descendent, nu mai există riscul major care exista, doi: sunt convins că după decizia de suspendare a activităţii pieţelor, administratorii vor respecta normele de restricţii sanitare, pe care le vom reevalua şi trei: vine iarna şi într-adevăr e frig deja. Într-un fel am şi lăsat să se înteleagă într-o comunicare că măsura e temporară şi normal, când vine frigul, dacă ne vor permite condiţiile epidemiologice, vom lua măsurile de redeschidere a pieţelor”, a mai spus premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici