Lui Musk i-a trecut glonţul pe la ureche. Ce a decis tribunalul după un accident mortal în care a fost implicat un Model 3

Reprezentanţii legali ai unei familiei care a pierdut un membru într-un accident cu o Tesla au cerut despăgubiri de 400 de milioane de dolari plus despăgubiri punitive pentru Tesla.

1378 afișări
Imaginea articolului Lui Musk i-a trecut glonţul pe la ureche. Ce a decis tribunalul după un accident mortal în care a fost implicat un Model 3

Epava Tesla Model 3 după accident

Gigantul condus de Elon Musk fusese dat în judecată de membrii familiei prezenţi la bordul maşinii unui bărbat care a murit în urma accidentului, în timp ce se afla la bordul unei maşini Tesla Model 3. În iunie 2019, automobilul a luat foc, în urma impactului, după ce a ieşit de pe drum cu 105 km/h.

Un juriu dintr-un tribunal de stat din Riverside, California, a pronunţat un verdict care exonerează complet Tesla şi software-ul său Autopilot de orice răspundere legată de accidentul mortal din Statele Unite.

Compania condusă de Elon Musk, de fapt, a fost dată în judecată în urma coliziunii care a provocat decesul şoferului şi a rănit alţi doi pasageri.

Cazul datează din 2019

Potrivit avocaţilor acestuia din urmă, cauza morţii unui bărbat şi prejudiciul suferit de ceilalţi ocupanţi ai maşinii ar putea fi puse tocmai pe seama sistemului avansat tehnologic de conducere semi-autonomă al producătorului american.

Faptele datează din iunie 2019. Lindsay Molander şi fiul ei de opt ani, Parker Austin au fost grav răniţi în accidentul în care Micah Lee şi-a pierdut viaţa. Familia a intentat un proces împotriva gigantului american.

Tesla Model 3 a părăsit brusc autostrada pe care circula, la est de Los Angeles, apoi s-a lovit cu 105 km/h de un palmier situat pe marginea drumului. În urma impactului, maşina a luat foc în câteva secunde.

De atunci a început o dispută între părţi care a culminat cu un proces în care reprezentanţii legali ai familiei victimei au cerut despăgubiri de 400 de milioane de dolari plus despăgubiri punitive pentru cealaltă parte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tesla,
model 3,
musk

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici