Lukaşenko nu mai ascultă de Putin: nimeni nu mă poate convinge să trimit trupe în Ucraina

Socotit vasalul preşedintelui rus, liderul de la Minsk dă semne că şi-a câştigat independenţa, mai ales după ce a rezolvat „criza Wagner”.

7800 afișări
Imaginea articolului Lukaşenko nu mai ascultă de Putin: nimeni nu mă poate convinge să trimit trupe în Ucraina

Lukaşenko nu mai ascultă de Putin: nimeni nu mă poate convinge să trimit trupe în Ucraina

Belarus este socotită „partenera” de crime a Rusiei în războiul din Ucraina. Şi-a pus la dispoziţie teritoriul, dar forţele Minskului o ţin sus şi tare că nu se vor înrola în trupele Moscovei.

Preşedintele Alexander Lukaşenko a afirmat că nimeni nu îl poate convinge să trimită trupe belaruse în Ucraina, informează Tass, ceea ce sună ca o declaraţie de independeţă.

Anterior, după cum a susţinut Interfax, preşedintele belarus a mai anunţat că Grupul Wagner nu va ataca Ucraina din Belarus. „Nu am atacat niciodată pe nimeni. Nimeni nu va lansa un atac de pe teritoriul nostru”, a spus Lukaşenko.

Preşedintele bilorus mai spune că discuţiile de pace privind războiul din Ucraina ar putea începe în această toamnă. „Sunt multe semne că în toamnă situaţia se va schimba şi vom începe să vorbim la masa negocierilor. Poate nu în septembrie, mai târziu, ci în toamnă", a spus Lukaşenko, tot potrivit Tass.

Armele nucleare tactice ruseşti vor fi desfăşurate în Belarus până la sfârşitul anului, a declarat Lukaşenko, citat de Tass. „Şi mai devreme de finalul acestui an, vom muta complet focoasele”, a spus Lukaşenko.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici