Atentat comis de gruparea teroristă Stat Islamic în nordul Irakului. Cel puţin 13 morţi

Cel puţin 13 persoane au fost ucise, iar numeroase altele sunt rănite în urma unui atac comis de miltanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic într-un sat din nordul Irakului, informează agenţia Reuters.

425 afișări
Imaginea articolului Atentat comis de gruparea teroristă Stat Islamic în nordul Irakului. Cel puţin 13 morţi

Măcel comis de gruparea teroristă Stat Islamic în nordul Irakului. Cel puţin 13 morţi

Atacul a vizat un sat din zona Makhmour, situată în Kurdistanul irakian. Trei civili au fost ucişi în atac, precum şi zece membri ai serviciilor de securitate kurde (Peshmerga), care interveniseră pentru apărarea localnicilor. Alte zeci de persoane au fost rănite.

Atacul nu a fost revendicat, dar autorităţile kurde din Irak îl atribuie reţelei teroriste sunnite Stat Islamic.

Serviciile de informaţii occidentale estimează că în Irak şi Siria sunt aproximativ 10.000 de combatanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic (DAESH).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
irak,
atac,
terorism

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici