Macovei propune eliminarea articolului din Constituţie care prezumă dobândirea licită a averii

Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei a susţinut că articolul care prezumă dobândirea licită a averii ar trebui eliminat din Constituţie, prevederea nefiind de găsit în niciun stat democratic.

39 afișări
Imaginea articolului Macovei propune eliminarea articolului din Constituţie care prezumă dobândirea licită a averii

Macovei propune eliminarea articolului din Constituţie care prezumă dobândirea licită a averii (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Lăsând la o parte acest proiect privind declaraţiile de avere şi ANI, care poate fi încă reparat în Senat dacă există bună credinţă la politicieni, mai departe, pasul următor, este modificarea articolului 44 alineatul 8 din Constituţie, care prevede o prezumţie de legalitate a dobândirii averii şi care nu există în niciun stat democratic din lume", a declarat, vineri seară, pentru MEDIAFAX, Monica Macovei.

Fostul ministru a afirmat că studiile făcute pe această temă arată că în niciun stat democratic nu apare o astfel de prevedere.

"(Articolul, n.r.) trebuie îndepărtat pentru ca să putem să-i tragem la socoteală pe cei care, lucrând în serviciul public, îşi fac averi într-un mod nejustificat", a continuat Macovei.

Macovei a criticat dur şi proiectul de lege după care ar urma să funcţioneze Agenţia Naţională de Integritate (ANI), declarându-se dezamăgită de produsul propus de Guvern şi arătând că acesta denotă dispreţ la adresa transparenţei şi în faţa opiniei publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici