MAE a expediat materialele necesare votării către secţiile din Diaspora

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis joi că a finalizat expedierea materialelor necesare votării către secţiile organizate la alegerile pentru Parlamentul European.

79 afișări
Imaginea articolului MAE a expediat materialele necesare votării către secţiile din Diaspora

MAE a expediat materialele necesare votării către secţiile din Diaspora

MAE a expediat către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României a materialelor necesare votării, pentru distribuirea acestora către secţiile de votare care vor fi organizate în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie 2024.

Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate distribuie birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate, prin intermediul MAE, pe bază de proces-verbal, buletinele de vot, ştampilele de control, ştampilele cu menţiunea „VOTAT“, precum şi celelalte materiale necesare derulării procesului electoral.

Astfel, MAE a expediat 2.542.800 de buletine de vot, 8.439 de ştampile cu menţiunea „VOTAT“, 2.304.715 de bucăţi de timbre autocolante şi 915 ştampile de control, urmând ca acestea să fie recepţionate de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate care, la rândul lor, le vor distribui preşedinţilor secţiilor de votare din străinătate.

În acest an, MAE organizează, prin intermediul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, mai mult decât dublu faţă de secţiile organizate la alegerile europarlamentare din 2019.

Lista secţiilor de votare din străinătate poate fi consultată pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe, la secţiunea dedicată alegerilor europarlamentare (https://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2024/alegeri_2024/lista_sectiilor_de_votare_9_iunie_2024_site_mae.pdf).

La alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 cetăţenii români cu drept de vot care domiciliază, au reşedinţa sau se află temporar în străinătate pot vota la orice secţie organizată în străinătate, pe baza unui document de identitate românesc valabil în ziua votării: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; paşaportul simplu; paşaportul simplu electronic; paşaportul simplu temporar; carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare.

La scrutinul din 9 iunie 2024, votarea va începe la ora locală 07:00 şi se va încheia la ora 22:00. Alegătorii care se află la ora 22:00 la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei pentru a intra în localul de vot pot să exercite dreptul de vot până la ora locală 23:59.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici