MAE anunţă revenirea în ţară a 306 cetăţeni români care lucrau pe vase de croazieră din America

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă revenirea în ţară a 306 cetăţeni români de pe vasele de croazieră din America de Nord, prin Croaţia, care au fost blocaţi în străinătate din cauza restricţiilor impuse în contextul pandemiei, informează, joi, MAE.

386 afișări
Imaginea articolului MAE anunţă revenirea în ţară a 306 cetăţeni români care lucrau pe vase de croazieră din America

MAE anunţă revenirea în ţară a 306 cetăţeni români care lucrau pe vase de croazieră din America

„În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate cu titlu temporar şi care au fost afectaţi de măsurile de protecţie sanitară şi de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în dimineaţa zilei de 21 mai, au revenit în ţară 306 cetăţeni români şi şase cetăţeni străini, membri de familie ai cetăţenilor români (un cetăţean al Republicii Columbia, doi cetăţeni ai Regatului Thailandei, un cetăţean al Republicii Italiene, un cetăţean al Republicii Serbia şi un cetăţean al Republicii Macedonia de Nord)”, arată MAE.

Conform sursei citate, cetăţenii repatriaţi lucrau în calitate de personal navigant pe mai multe vase de croazieră, în zona Americii de Nord şi a Caraibilor.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Washington şi al oficiilor consulare ale României la Miami şi la Los Angeles, a efectuat demersuri constante atât pe lângă companiile care deţineau navele, cât şi pe lângă autorităţile americane, în vederea facilitării repatrierii. Astfel, cetăţenii români au călătorit din SUA către Republica Croaţia (Dubrovnik), la bordul unei nave”, arată MAE.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Zagreb, a întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile croate pentru a facilita debarcarea şi transportul cetăţenilor români şi a membrilor de familie ai acestora în vederea transferului către România. Astfel, aceştia au fost preluaţi din Republica Croaţia cu două zboruri charter operate de către o companie privată, contractate de către compania angajatoare.

„Demersurile de repatriere au fost coordonate de MAE prin intermediul Ambasadelor României la Washington şi la Zagreb şi al Consulatelor Generale ale României la Miami şi la Los Angeles”, menţionează oficialii ministerului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici