MAE, atenţionare de călătorie pentru români. Coduri portocaliu şi galben de ploaie şi ninsoare în Bulgaria

  • Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bulgaria că în perioada 4 - 5 aprilie, o parte însemnată a ţării va fi afectată de precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare.
  • Autorităţile bulgare recomandă urmărirea cu atenţie a situaţiei meteorologice în zonele de destinaţie.
572 afișări
Imaginea articolului MAE, atenţionare de călătorie pentru români. Coduri portocaliu şi galben de ploaie şi ninsoare în Bulgaria

MAE, atenţionare de călătorie pentru români. Cod portocaliu şi galben de ploaie şi ninsoare în Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie şi Hidrologie bulgar, în perioada 4 - 5 aprilie, o parte însemnată a ţării va fi afectată de precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare.

Astfel, a fost emisă o avertizare Cod portocaliu de ploaie pentru regiunile Kârdjali, Haskovo, Yambol şi Burgas, dar şi o avertizare Cod galben de ploaie şi ninsoare în regiunile Pernik, Kiustendil, Sofia-Regiune, Sofia, Montana, Vraţa.

De asemenea, va fi în vigoare o altă avertizare Cod galben de precipitaţii sub formă de ploaie pentru regiunile Pleven, Loveci, Plovdiv, Pazardjik, Blagoevgrad, Smolyan, Stara Zagora, Gabrovo, Veliko Târnovo, Ruse, Târgovişte, Sliven, Şumen, Razgrad, Varna, Dobrici şi Silistra.

Autorităţile bulgare recomandă urmărirea cu atenţie a situaţiei meteorologice în zonele de destinaţie, adaptarea vitezei şi echiparea autovehiculelor, respectarea semnalizărilor rutiere temporare şi a indicaţiilor/semnalelor organelor de control aflate la faţa locului.

Totodată, pe perioada instituirii codurilor de atenţionare meteorologică este posibil ca, prin decizia autorităţilor bulgare competente, unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere, a transmis MAE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mae,
bulgaria,
ninsoare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici