MAE recomandă românilor să evite călătoriile în Mexic - VIDEO

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români evitarea călătoriilor în Mexic, dacă acestea nu sunt necesare, în urma apariţiei cazurilor de îmbolnăvire cu virusul febrei porcine, virus care poate fi mortal şi care se transmite de la om la om.

31 afișări
Imaginea articolului MAE recomandă românilor să evite călătoriile în Mexic - VIDEO

MAE recomandă românilor să evite călătoriile în Mexic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Până în acest moment nu s-a înregistrat nici un caz de cetăţean român afectat de gripa porcină, precizează MAE, într-un comunicat remis, luni.

"În cazul în care cetăţenii români trebuie să se deplaseze în Mexic sau se află deja în această ţară, recomandăm evitarea locurilor aglomerate, utilizarea de măşti de protecţie, respectarea igienei personale, precum şi apelarea la medic la primele simptome ale bolii", se arată în comunicatul MAE.

De asemenea, recomandă să fie evitate locurilor aglomerate, cum ar fi pieţele sau mijloacele de transport în comun, precum şi evitarea contactului direct cu localnici.

"Recomandăm cu insistenţă încheierea asigurării medicale şi de călătorie în cazul deplasării în Mexic", se arată în comunicatul ministerului.

Video Stirileprotv.ro

Boala are simptome asemănătoare gripei comune: temperatură mare, dureri în gât, tuse, febră musculară. După 2-3 zile acestea se accentuează şi se poate ajunge rapid la pneumonie. Tratată în fază incipientă, boala este vindecabilă.

Gripa porcină, care ar fi provocat moartea a 103 persoane în Mexic, pare să se extindă în mai multe state, provocând îngrijorarea autorităţilor sanitare mondiale cu privire la o pandemie. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că virusul ar putea evolua şi deveni "mult mai periculos".

Comisia Europeană propune convocarea unei reuniuni ministeriale extraordinare a miniştrilor Sănătăţii din statele membre, pe fondul ameninţării reprezentate de gripa porcină, anunţă purtătorul de cuvânt al Executivului comunitar, citat de AFP.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a precizat că nu există un vaccin adaptat la această boală, tratamentul fiind cu antibiotice, sub supraveghere medicală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici