Magazinele de vise ar putea fi interzise în Sectorul 6, trei au fost deja închise

Trei magazine care comercializau produse etonobotanice, aflate în apropierea şcolilor, au fost închise în ultimele zile, în urma sesizărilor cetăţenilor din sectorul 6 al Capitalei.

58 afișări
Imaginea articolului Magazinele de vise ar putea fi interzise în Sectorul 6, trei au fost deja închise

Magazinele cu produse etnobotanice ar putea fi interzise în Sectorul 6 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Magazinele erau situate în vecinătatea unor instituţii de învăţământ, respectiv pe străzile Ghercu Constantin, Chilia Veche şi Râul Doamnei, informează, miercuri, Primăria Sectorului 6.

Primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş, va propune, în următoarea şedinţă a Consiliului Local Sector 6, un proiect de hotărâre prin care să fie interzisă funcţionarea tuturor magazinelor care comercializează produse etnobotanice pe raza Sectorului 6, potrivit sursei citate.

Numeroasele cazuri de intoxicare şi chiar decesul unor consumatori de plante etnobotanice au reprezentat un semnal de alarmă pentru autorităţi, care au interzis consumul unor astfel de plante.

O decizie în sensul închiderii magazinelor care comercializează astfel de produse a fost anunţată deja la Braşov, urmând să fie pusă în aplicare din 15 noiembrie.

"Am discutat acest lucru şi voi emite o dispoziţie de primar sau un alt act administrativ pentru ca pe raza municipiului Braşov să se interzică eliberarea de autorizaţie pentru orice magazin de acest tip. Analizăm în prezent o soluţie juridică pentru acest lucru. Cert este că din data de 15 noiembrie în municipiul Braşov va fi interzis ca în orice magazin să existe astfel de produse", a declarat, duminică, primarul George Scripcaru.

Medicii de la Spitalul de Pediarie Braşov au primit la urgenţe, în ultima săptămână, şase copii care consumaseră produse etnobotanice.

În Bucureşti, ISMB a sesizat Poliţia, Prefectura şi Jandarmeria că în apropierea a 39 de şcoli sunt magazine care vând substanţe etnobotanice sau alte produse cu efect nociv asupra elevilor, a declarat pentru MEDIAFAX, inspectorul şcolar general adjunct al Capitalei, Monica Cristina Anisie.

Sesizarea a survenit unui caz semnalat la Colegiul "Dimitrie Leonida" din Capitală, şase elevi fiind sancţionaţi pentru consum de etnobotanice.

Cele mai multe magazine care vând substanţe cu efect halucinogen şi care funcţionează în apropierea unităţilor de învăţământ au fost identificate în sectoarele 4, 5 şi 3 ale Capitalei.

Astfel, în Sectorul 4 au fost identificate 15 magazine care comercializează substanţe etnobotanice sau alte produse cu efect nociv asupra elevilor, cum ar fi băuturi alcoolice, tutun, droguri ilegale, în Sectorul 5 - 10, în Sectorul 3 - opt, în Sectorul 1 - un singur magazin, în Sectorul 2 - trei şi în Sectorul 6 - două.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici