MAI a evaluat pagubele făcute de tornadă în Călăraşi: 18 locuinţe afectate în proporţie de până la 100%

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu autorităţile locale, au evaluat miercuri pagubele produse marţi de o tornadă în localităţile din comuna Dragalina, judeţul Călăraşi. Astfel, 18 locuinţe şi anexe au fost avariate în proporţie de până la 100%, transmite MAI.

1377 afișări
Imaginea articolului MAI a evaluat pagubele făcute de tornadă în Călăraşi: 18 locuinţe afectate în proporţie de până la 100%

MAI a evaluat pagubele făcute de tornadă în Călăraşi: 18 locuinţe afectate cu până la 100%

Au fost identificate 18 locuinţe şi anexe gospodăreşti ale căror acoperişuri au fost avariate în proporţii de la 30% pana la 100%, dar numai două dintre gospodării au asigurare valabilă, transmite Ministerul Afacerilor Interne într-un comunicat remis MEDIAFAX.

În urma raportului de evaluare, ”au fost identificate şi dispuse măsurile legale necesare pentru despăgubirea persoanelor afectate şi refacerea proprietăţilor care au fost avariate.​ Astfel, prin grija autorităţii publice locale, s-a demarat procedura de acordare de ajutoare, constând în ţiglă şi tablă pentru acoperişurile afectate”, se mai spune în comunicat.

De asemenea, efectivele MAI au desfăşurat marţi, în judeţul Călăraşi, misiuni pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie care puteau fi luate de vânt şi pentru ridicarea copacilor căzuţi pe carosabil, transmite MAI.

O tornadă impresionantă a fost filmată, marţi, de mai mulţi şoferi în zona localităţii Drajna din judeţul Călăraşi, imaginile fiind postate pe reţelele de socializare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici