Mai mulţi angajaţi de la Serviciul Permise Auto Neamţ, în atenţia DNA

Procurorii DNA fac cercetări la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări a Vehiculelor Neamţ, unde mai mulţi funcţionari sunt suspectaţi că ar fi eliberat ilegal permise de conducere în schimbul unor sume de bani.

290 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi angajaţi de la Serviciul Permise Auto Neamţ, în atenţia DNA

Mai mulţi angajaţi de la Serviciul Permise Auto Neamţ, în atenţia DNA (Imagine: Mediafax Foto)

Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Bacău precizează, într-un comunicat de presă, că face cercetări într-un dosar penal, în legătură cu eliberarea de către funcţionari publici de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări a Vehiculelor Neamţ a unor permise de conducere către persoane care nu au fost instruite şi nu au susţinut examenul necesar dobândirii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în schimbul unor sume de bani, primite cu titlu de mită.

De asemenea, urmărirea penală vizează adăugarea pe permisele de conducere ale unor persoane a unor categorii la cele preexistente, fără susţinerea examenului corespunzător, în schimbul unor sume de bani primite cu titlu de mită.

Faptele cercetate sunt dare şi luare de mită, trafic de influenţă şi fals intelectual, iar urmărirea penală este făcută cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Bacău al Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi al Direcţiei Judeţene Neamţ a Serviciului Român de Informaţii.

Serviciul Public Comunitar pentru permise şi Înmatriculări Auto Neamţ este închis de miercuri dimineaţă, când o echipă de procurori ai DNA Bacău au descins, la sediul instituţiei, unde au sigilat birourile şi au verificat mai multe documente, precum şi baza de date din computere.

Începând de miercuri, activitatea cu publicul a acestui serviciu este suspendată.

Mihai Viorel Fifor, secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, prezent, miercuri, la Piatra Neamţ, declara că acţiunea "este parte a unei campanii de curăţire" a serviciilor pe care le gestionează Ministerul Administraţiei şi Internelor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici