Mai mulţi părinţi din Sibiu, nemulţumiţi de o învăţătoare care şi-a luat zeci de concedii medicale. Femeia a cerut pensionarea

Învăţătoarea din Sibiu care şi-a luat zeci de zile de concedii medicale pe boli diferite, lipsind din clasă 4 luni, a cerut, luni, pensionarea. Elevii ei erau lăsaţi în grija femeii de serviciu, a unui învăţător sau a altor elevi.

2710 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi părinţi din Sibiu, nemulţumiţi de o învăţătoare care şi-a luat zeci de concedii medicale. Femeia a cerut pensionarea

Mai mulţi părinţi din Sibiu, nemulţumiţi de o învăţătoare care şi-a luat zeci de concedii medicale. Femeia a cerut pensionarea

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu, Constantin Dincă, a declarat că învăţătoarea de la şcoala din oraş a trimis, luni, un e-mail, prin care a cerut pensionarea la limită de vârstă.

„A trimis azi (luni – n.r.) prin e-mail o cerere de pensionare la limită de vârstă începând cu luna februarie 2020. Consiliul de Administraţie se întâlneşte pentru aprobarea cererii”, a spus Dincă.

Potrivit acestuia, odată cu cererea de pensionare depusă de învăţătoarea care a lipsit timp de 4 luni poate fi angajat un alt cadru didactic, fie pensionar, fie detaşat, fie prin concurs.

Învăţătoarea din Sibiu a intrat în atenţia autorităţilor după ce părinţii a peste 20 de elevi de clasa întâi au depus sesizări la Poliţie şi la Inspectoratul Şcolar prin care au semnalat faptul că dascălul nu vine la şcoală din septembrie 2019 şi trimite în fiecare zi de luni a săptămânii un e-mail în care anunţă că este în concediu medical.

În timpul cât a lipsit învăţătoarea, elevii au fost lăsaţi cu femeia de serviciu, cu alt învăţător sau cu elevi practicanţi de la Liceul Pedagogic din oraş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici