Mai puţine posturi şi direcţii în MECTS, conform noii organizări

Numărul total de posturi din cadrul MECTS, inclusiv Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret va fi de 691, cu 139 mai puţin decât totalul celor din fostul minister al Educaţiei, Cercetării şi Inovării şi fostul minister al Tineretului şi Sportului, potrivit organigramei instituţiei.

99 afișări
Imaginea articolului Mai puţine posturi şi direcţii în MECTS, conform noii organizări

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

De asemenea, prin preluare s-a trecut de la 14 la 12 direcţii generale şi de la 36 la 23 de direcţii.

Noua organizare a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) are în vedere eficientizarea structurilor la nivelul ministerului, precum şi evitarea dublării unor atribuţii

Hotărârea de Guvern nr. 81/2010 privind organizarea şi funcţionarea MECTS a fost publicată, marţi, în Monitorul Oficial. Conform documentului, în cadrul MECTS vor funcţiona Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret şi Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, marţi, într-un comunicat că, imediat după înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST), salariaţii, în special cei din funcţii de conducere, vor trece printr-un proces de evaluare.

Funeriu a mai spus că în toate instituţiile statului, inclusiv în ministerul pe care îl conduce, posturile publice trebuie ocupate de profesionişti a căror valoare morală să se situeze deasupra oricăror suspiciuni în ceea ce priveşte respectarea legii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici