Mai puţini turişti români în Bulgaria, mai mulţi bulgari în România

Numărul românilor care au ales să îşi petreacă vacanţa în Bulgaria sau au tranzitat această ţară a scăzut cu 33,6% în luna iulie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce România a atras cu 7% mai mulţi turişti bulgari, potrivit Institutului Naţional de Statistică de la Sofia.

49 afișări
Imaginea articolului Mai puţini turişti români în Bulgaria, mai mulţi bulgari în România

Mai puţini turişti români în Bulgaria, mai mulţi bulgari în România (Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)

În luna iulie, 16.200 de turişti bulgari au vizitat România, iar numărul românilor care au mers în ţara vecină a fost de 79.200.

Cei mai mulţi turişti care au călătorit în Bulgaria în iulie au venit din Germania (154.700, în creştere cu 25,3%) şi România, în timp ce 102.600 de turci şi 78.500 de români au tranzitat teritoriul bulgăresc.

Numărul total de străini care au vizitat Bulgaria în luna iulie s-a redus cu 5,8% faţă de perioada similară a anului trecut, la 1,471 milioane de persoane, iar cele mai puternice scăderi, dintre cetăţenii UE, au fost înregistrate în cazul suedezilor (-41,8%) şi românilor (-33,6%).

Un număr de 135.000 de bulgari au călătorit în afara graniţelor pentru recreere în luna iulie, destinaţiile preferate fiind Grecia, Serbia, România şi Turcia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici