Mama tânărului bătut în microbuz afirmă că şoferul a ameninţat-o pe martora care a filmat incidentul: ”Nu ţi-e frică să mergi cu maxi-taxi? Ai tupeu văd!”

Mama tânărului bătut, sâmbătă, de şoferul unui microbuz care efectua curse Brăneşti-Bucureşti, a declarat, pentru MEDIAFAX, că a aflat că agresorul a ameninţat-o pe martora care a filmat incidentul, aceasta din urmă susţinând că a încercat să depună o plângere la poliţie, care i-a fost refuzată.

3426 afișări
Imaginea articolului Mama tânărului bătut în microbuz afirmă că şoferul a ameninţat-o pe martora care a filmat incidentul: ”Nu ţi-e frică să mergi cu maxi-taxi? Ai tupeu văd!”

Mama tânărului bătut în microbuz afirmă că şoferul a ameninţat-o pe martora care a filmat incidentul: ”Nu ţi-e frică să mergi cu maxi-taxi? Ai tupeu văd!”

"Am discutat de mai multe ori cu băiatul, l-am pus să îmi zică exact cum a fost, punct cu punct. Parcă tot nu îmi venea să cred că omul ăla a reacţionat în halul ăsta doar pentru că băiatul meu i-a reproşat că i-a oprit trei lei pentru bilet, nu doi lei, aşa cum se aştepta. (...) Mai mult, am aflat că acum o ameninţă şi pe femeia care l-a filmat. Suntem decişi să mergem mai departe cu această plângere penală. Băiatul meu a fost la poliţie, a depus plângere, i s-a zis mai direct sau mai pe ocolite să şi-o retragă pentru că, oricum, nu se va întâmpla nimic şi poliţia nu îi va face nimic şoferului, dar noi nu o să o retragem", a declarat mama băiatului, pentru agenţia MEDIAFAX.

Martora care a filmat incidentul a afirmat că nu este prima dată când şoferul respectiv are un comportament agresiv.

"În urmă cu un an, urcasem din Brăneşti, iar pe drum şoferul a primit un telefon şi i s-a zis că e control. A oprit maşina şi mi-a zis să mă dau jos. Eu plătisem biletul, dar e adevărat, stăteam în picioare. I-am zis că odată ce am plătit biletul, merg până unde am plătit, şi am refuzat să cobor. S-a enervat, s-a întors spre mine şi a zis <<auzi, cucoană, vrei să te iau pe sus, să te dau jos cu forţa din maşină?>> (...) Dar, săptămâna trecută, aproape la indigo, s-a repetat scenariul. (...) A venit în spate, la tânărul care se aşezase pe un scaun aproape de mine şi a început să-l înjure şi i-a zis că îi dă una (îl loveşte n.r.) dacă nu coboară. Băiatul a zis că a plătit biletul întreg, deci nu are niciun motiv să coboare. În acel moment s-a năpustit cu pumnii, palmele, picioarele, nici nu mai ştiu exact cum, asupra tânărului", a declarat femeia, pentru MEDIAFAX.

Aceasta a mai povestit că, după ce a făcut publice imaginile cu incidentul, a fost ameninţată din nou de acelaşi şofer şi că a încercat să depună o plângere la poliţie împotriva bărbatului.

"Mi-a zis <<nu ţi-e frică să mergi cu maxi-taxi? Ai tupeu văd! De ce nu iei o bicicletă, ceva, că cine ştie ce ţi se poate întâmpla în microbuz>>. Aşa că am fost la poliţia naţională, iar şeful de post, domnul Dragoş Şerban, m-a abordat pe un ton agresiv, de parcă eu eram infractorul. I-am zis că vreau să depun o declaraţie de martor, să spun ce am văzut că s-a întâmplat în cazul acelei agresiuni, iar el m-a întrebat <<Ce s-a întâmplat, doamnă?! Nu s-a întâmplat nimic!" şi mi-a zis că nu pot depune eu plângere decât dacă voi fi chemată de victimă. Atunci, i-am zis că vreau să depun plângere în nume propriu împotriva şoferului, care m-a ameninţat, şi atunci mi-a zis <<Dar ce v-a făcut, doamnă, v-a pus cuţitul la gât?!". (...) Neoficial, mi s-a zis să îmi văd de treaba mea, că şi aşa am făcut rău că am filmat şi am distribuit filmuleţul pe internet", a afirmat martora.

Reprezentanţii Poliţiei din Ilfov au precizat, pentru MEDIAFAX, că femeia s-a prezentat, într-adevăr, la sediul Poliţiei din Brăneşti, însă că a cerut să fie audiată pe loc în legătură cu incidentul, neîncercând să depună o plângere împotriva şoferului de microbuz.

În imaginile primite de la un călător apare un bărbat care, spun martorii, pentru că ar fi vrut să plătească cu un leu mai puţin pentru călătorie, a fost înjurat şi bătut de şoferul microbuzului. În timp ce îl agresa, şoferul maşinii l-a dat jos din microbuz. Imaginile au fost postate pe reţelele de socializare.

Tânărul lovit a depus o plângere împotriva şoferului, iar autorităţile efectuează cercetări în acest caz.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici