Mamele care nasc gemeni ar putea primi indemnizaţie pentru fiecare copil - proiect

Deputatul PDL Mircia Giurgiu va depune, luni, în Parlament un proiect de lege care să prevadă ca femeile care vor avea doi sau mai mulţi copii la o singură naştere să primească, pentru fiecare, indemnizaţia şi alocaţia ce se plătesc acum pentru un singur copil.

508 afișări
Imaginea articolului Mamele care nasc gemeni ar putea primi indemnizaţie pentru fiecare copil - proiect

Proiect de lege pentru ca mamele cu gemeni să primească pentru fiecare copil suma alocată acum unuia

Giurgiu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu este acelaşi lucru să creşti un copil sau mai mulţi cu bani mai puţini.

"La solicitarea Alianţei Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor, am decis să facem un proiect de lege prin care să sprijinim familiile care au gemeni, tripleţi sau cvadrupleţi, în aşa fel încât fiecare copil să primească 600 de lei indemnizaţie de naştere şi 200 de lei alocaţie. Este una să creşti un copil şi alta să creşti mai mulţi copii odată. Este normal ca fiecare copil să primească 600 de lei sprijin pentru creştere", a spus Giurgiu.

Proiectul de lege va avea în vedere şi reglementarea situaţiei copiilor care se nasc la un an diferenţă, în condiţiile în care, în prezent, primul copil îşi pierde dreptul de a primi alocaţia până la doi ani pentru că s-a născut al doilea copil.

"Nu putem face o discriminare între un copil şi altul", a spus deputatul PDL.

Potrivit acestuia, cheltuielile legate de plata indemnizaţiei de naştere şi a alocaţiei pentru fiecare copil rezultat în urma unei naşteri multiple vor putea fi suportate din bugetul Ministerului Muncii, deoarece nu sunt multe astfel de cazuri la nivel naţional.

În prezent, mamele care nasc gemeni, tripleţi sau cvadrupleţi primesc, lunar, o indemnizaţie lunară de 600 de lei pentru toţi copiii şi alocaţii de creştere în valoare de 200 de lei pentru fiecare copil cu vârsta până la doi ani.

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) a precizat, miercuri, că indemnizaţia pentru creşterea copilului este un drept al părintelui şi înlocuieşte, pe perioada concediului, venitul salarial al acestuia, pentru copii fiind acordată alocaţia de stat.

Citeşte şi:

Indemnizaţia pentru creşterea copilului este un drept al părintelui, nu al copilului

Mii de cereri pentru recalcularea indemnizaţiei pentru creşterea copilului

Indemnizaţia pentru creşterea copilului - maxim 3 salarii medii pe economie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici