Mamele copiilor cu handicap iau aceeaşi indemnizaţie trei ani şi 500 lei dacă revin oricând la muncă

Indemnizaţia pentru îngrijirea copilului cu handicap va fi acordată până la împlinirea vârstei de trei ani, în cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni, fără a scădea sub 600 lei, iar părintele poate primi 500 lei lunar dacă revine la muncă oricând în acest interval.

311 afișări
Imaginea articolului Mamele copiilor cu handicap iau aceeaşi indemnizaţie trei ani şi 500 lei dacă revin oricând la muncă

Mamele copiilor cu handicap iau aceeaşi indemnizaţie trei ani şi 500 lei dacă revin oricând la muncă (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Pentru copilul cu handicap, concediul se acordă până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, iar indemnizaţia aferentă se va acorda în cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni şi nu poate fi mai mică de 600 lei şi nici mai mare de 3.400 lei. Părintele poate primi acei 500 de lei lunar ca să se întoarcă la muncă, oricând, până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, solicitată de MEDIAFAX să precizeze care este cuantumul şi perioada pentru care se acordă indemnizaţie în cazul copiilor cu handicap.

Premierul Emil Boc a anunţat că mamele vor putea opta pentru un concediu de creştere a copilului pentru o perioadă de doi ani, dar cu o indemnizaţie cuprinsă între minimum 600 lei şi maximum 1.200 lei.

Pentru un concediu de un an, indemnizaţia maximă va fi de 3.400 lei. Dacă se întorc la muncă înainte de sfârşitul perioadei de un an de concediu, mamele vor beneficia de o primă lunară de 500 lei pentru întregul interval de până la 24 luni.

Dacă se întorc însă la muncă după primul an de concediu pentru creşterea copilului, mamele nu vor mai beneficia de acest stimulent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici