Mandate de arestare preventivă pentru 14 persoane în cazul armelor de la Ciorogârla

Tribunalul Bucureşti (TB) a decis, luni seară, arestarea preventivă pentru 29 de zile în cazul a 14 din cele 15 persoane reţinute în dosarul privind tăinuirea furtului de arme de la unitatea militară de la Ciorogârla, iar Adrian Preda a fost lăsat în libertate, decizia putând fi atacată cu recurs.

113 afișări
Imaginea articolului Mandate de arestare preventivă pentru 14 persoane în cazul armelor de la Ciorogârla

Mandate de arestare preventivă pentru 14 persoane în cazul armelor de la Ciorogârla (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Cele 15 persoane fuseseră reţinute de procurori după audierile desfăşurate duminică şi în noaptea de duminică spre luni, la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Printre cele 15 persoane cercetate în acest caz sunt fraţii Eugen şi Adrian Preda, Alin Viorel Câcă, schiorul Dan Stinghe, precum şi fraţii Liviu şi Alexandru Iordan.

Eugen Preda, Alexandru Iordan şi Sandu George Chiriţă, precum şi alţi trei suspecţi în cazul furtului de armament de la Ciorogârla ar fi participat la spargerea depozitului de la unitatea militară, potrivit primelor rezultate ale anchetei.

O parte din membrii grupării suspectate de furtul de armament comis în luna ianuarie la Unitatea Militară din Ciorogârla sunt cercetaţi şi pentru trafic internaţional de droguri de mare risc, se arată într-un comunicat de presă remis luni de Poliţia Română şi de DIICOT.

Ancheta autorităţilor române a fost începută în luna august, după ce ofiţerii străini au capturat 55 şi, respectiv, 75 de kilograme de heroină în Turcia şi Bulgaria, ulterior cercetările fiind extinse în România. Autorităţile au stabilit că organizatorul grupării era Laurenţiu George D., cel care plătea marfa şi contacta furnizorul din Turcia, apoi depozita heroina la Adrian M. Destinaţia drogurilor era Europa de Vest, precizează sursa citată.

Cărăuşii drogurilor proveneau atât din Capitală, cât şi din alte judeţe, precum Sibiu, Neamţ, Braşov, şi primeau în jur de 50.000 de euro pentru fiecare transport. Eugen Preda ar fi fost cel care organiza întâlnirile dintre Laurenţiu George M., Adrian M. şi cărăuşi, el ocupându-se şi cu recrutarea unora dintre aceştia.

Anchetatorii au descins duminică dimineaţa în 45 de locuri, zeci de persoane fiind ridicate pentru audieri în dosarul privind tăinurea furtului din noaptea de 27 spre 28 ianuarie 2009. Atunci au fost furate 62 de arme militare şi alte obiecte (accesorii armament) din depozitul UM 01895 Bucureşti, situat în incinta UM 01916 Ciorogârla.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici