Video Maramureş: Şase persoane, reţinute pentru contrabandă cu ţigări

Şase persoane au fost reţinute de poliţiştii maramureşeni pentru contrabandă cu peste 25.000 de pachete de ţigări, în valoare de aproape 230.000 de lei, în vreme ce trei maşini ale acestora au fost confiscate în urma percheziţiilor.

202 afișări

Acţiunea pentru destructurarea grupării de contrabandişti din zona Sighetu Marmaţiei a fost derulată de poliţiştii antifraudă din Maramureş, cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), se arată într-un comunicat de presă de marţi al Poliţiei Române.

Poliţiştii au stabilit că aceştia introduceau ţigările, de provenienţă ucraineană, în România, cu mijloace de transport care aveau spaţii special amenajate pentru depozitarea pachetelor, astfel încât să nu fie observate la controlul vameşilor.

Astfel, Judecătoria Sighetu Marmaţiei a aprobat, luni, şapte percheziţii la locuinţele suspecţilor şi asupra mijloacelor de transport folosite de aceştia pentru a aduce ţigări în România.

Drept urmare, poliţiştii l-au prins, în flagrant delict, în Oneşti, pe un cetăţean ucrainean în timp ce descărca dintr-un microbuz înmatriculat în Ucraina, aproape 8.500 de pachete de ţigări, ascunse în compartimente special amenajate sub caroseria autovehiculului.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au confiscat peste 25.000 de pachete de ţigări, în valoare totală de 228.492 de lei, precum şi au trei autovehicule folosite pentru transportul acestora.

Şase suspecţi, dintre care patru maramureşeni şi doi cetăţeni din Ucraina, au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru deţinere de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal, colectarea, desfacerea şi vânzarea produselor accizabile cunoscând că provin din activităţi de contrabandă, urmând ca marţi să fie prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici