Maraton de vaccinare la Timişoara. Vaccinare non-stop timp de 64 de ore. „Acţiunea este o premieră pentru România”

  • Timişoara se pregăteşte de un maraton în care nimeni nu aleargă
  • În Timişoara se organizează un maraton de vaccinare
  • Sute de voluntari din domeniul sănătăţii vor participa la acţiunea în premieră în România
  • Accesul la vaccinare este gratuit, pe bază de programare
4844 afișări
Imaginea articolului Maraton de vaccinare la Timişoara. Vaccinare non-stop timp de 64 de ore. „Acţiunea este o premieră pentru România”

Maraton de vaccinare la Timişoara. Sute de medici şi asistenţi vor vaccina non-stop timp de 72 de ore. „Acţiunea este o premieră pentru România”

Primăria din Timişoara a reuşit să facă ceea ce statul nu a reuşit. Peste 500 de voluntari medici şi asistenţi de la toate spitalele timişorene vor să vaccineze non-stop timp de trei zile, în timpul lor liber.
 
Ţinta autorităţilor este de zece mii de oameni vaccinaţi cu Pfizer în perioada 23-25 aprilie. Principalul organizator care se ocupă de maraton, Dorel Săndesc, profesor doctor şi şeful Asociaţiei medicilor ATI din România, spune că specialiştii în Sănătate vor vaccina la foc continuu timişorenii. 
 
„Dorim sa facem acest lucru voluntar in putinul nostru timp liber pentru că vedem din experienta altora, a Israelului, a Marii Britanii, că aceasta este calea pentru a ne recuceri libertatea, pentru a reveni la normalitate, a putea sa ne bucuram sa fim impreuna, sa mergem la concerte, spectacole. 
 
Acţiunea este o premieră pentru România. Vaccinarea se face în aproape 20 de fluxuri, atât pe timp de zi cât şi de noapte. Specialiştii din Sănătate şi studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie vor vaccina la foc continuu timişorenii care doresc să se vaccineze”, a spus Săndesc.
 
Peste 500 de voluntari s-au inscris să vaccineze non-stop, medici rezidenti, asistente medicale, studenti.
 
„Suntem pregatiti, am oficializat toate documentele necesare. Am discutat cu dl. dr. Gheorghita care ne va aloca vaccinuri Pfizer si facem tot ce putem.”, a afirmat Dorel Săndesc.
 
De organizare s-a ocupat primăria din Timişoara, împreună cu Asociaţia pentru ATI  şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” . Ei sunt de părere că Timişoara are şansa să fie primul oraş liber de Covid-19 cu ajutorul vaccinării.
 
Primarul Dominic Fritz a făcut şi o postare pe Facebook în care îi încurajază pe localnici să se vaccineze în cadrul maratonului. Spune că timişorenii sunt solidari la greu şi că doar aşa au posibilitatea să revină la o viaţă normală.
 
„Dacă ştiu ceva, e că timişorenii sunt solidari la greu, de aceea îi chem pe toţi cei care nu s-au vaccinat încă să pună umărul pentru oraşul lor, pentru şcoli redeschise, pentru viaţa sportivă şi culturală a oraşului, pentru afacerile locale, pentru normalitatea de care ne e dor tuturor.”, a afirmat Dominic Fritz, primarul Timişoarei.
 
La maraton poate să meargă oricine. Accesul la vaccinare este gratuit pe bază de programare,iar oamenii se pot programa pe platforma online sau prin call center. Obiectivul autorităţilor este să vaccineze zece mii de oameni în cele trei zile de maraton.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici