Marcel Vela, către angajaţii MAI: Sunteţi dezlegaţi de orice promisiune, orice obligaţie faţă de politicieni, faţă de cunoştinţe

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, le-a transmis, joi, angajaţilor structurilor din MAI să se considere dezlegaţi de orice promisiune sau orice obligaţie faţă de politicieni sau partide care i-au susţinut sau promovat în unele funcţii de răspundere, în contextul alegerilor prezidenţiale.

3598 afișări
Imaginea articolului Marcel Vela, către angajaţii MAI: Sunteţi dezlegaţi de orice promisiune, orice obligaţie faţă de politicieni, faţă de cunoştinţe

Marcel Vela , către angajaţii MAI: Sunteţi dezlegaţi de orice promisiune, orice obligaţie faţă de politicieni

Marcel Vela a reiterat ideea potrivit căreia Ministerul Afacerilor Interne va fi depolitizat.

“Vă garantez că acest minister va fi de depolitizat. Cei care sunteţi acum în direct cu mine din judeţe, din aparatul central, consideraţi că acum, înainte de alegerile care au loc peste câteva zile, că sunteţi dezlegaţi de orice promisiune, orice obligaţie, orice îndatorire faţă de politicieni, faţă de partide, faţă de cunoştinţe, care v-au susţinut sau v-au promovat în unele funcţii de răspundere de la nivel judeţean”, a precizat Marcel Vela, într-o videoconferinţă cu prefecţii şi şefii structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne.

Noul ministru de Interne a mai anunţat şedinţe operative în fiecare săptămână.

“Sunteţi în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, sunteţi oameni de carieră, comandanţii voştri sunt acum cu mine la masă, vă subordonaţi lor, şi în mine aveţi un aliat. Vin de la ţară, am cunoscut situaţii în care anumiţi poliţişti nu au fost chiar corecţi, că le era jenă de domnul deputat, de domnul senator, de domnul primar, mai închideau ochii la secţia de votare cum cine intră, iese. Sunteţi Poliţia Naţională, vă dezleg de orice obligaţie, respectăm împreună legea şi aşa va fi.

Orice ameninţare, influenţă orice apropo, aluzie care vă pune în pericol intervenţia, integritatea, devotamentul, patriotismul, o să vă rog să le anunţaţi direct şefului de armă, care are de la mine rugămintea de a mă anunţa în următorul minut, indiferent de oră, pentru că nu voi tolera ca undeva într-o localitate, într-un judeţ, dumneavoastră care sunteţi acum la această videoconferinţă în birourile prefecţilor, oameni de carieră, responsabil, poliţişti, oameni care lucraţi în celelalte structuri prezente la această videoconferinţă, trebuie ca să fiţi respectaţi şi nicio greşeală a unui coleg implicat în procesul electoral care va apărea evident ca eveniment, să arunce o pată inclusiv pe dumneavoastră, începând cu domnii sau doamnele prefect până la oricare inspector şef, fie că vorbim de poliţie de frontieră, de IGSU, de Poliţia Judeţeană sau de Jandarmerie”, a mai spus Marcel Vela.

Ministrul Afacerilor Interne le-a cerut poliţiştilor rutieri să nu se mai ascundă pentru a prinde şoferi şi pietoni, ci să acţioneze la vedere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici