Marea Unire. Moldoveni de pe ambele maluri ale Prutului vor participa la un eveniment de amploare la Galaţi

  • Moldoveni de pe ambele maluri ale Prutului vor participa la un eveniment de amploare în oraşul Galaţi.
  • Este vorba despre Festivalul „Acasă peste Prut”, care va ţine trei zile şi va bloca zona centrală a oraşului.
  • Participanţii vor forma un alai al satelor pe străzile Galaţiului.
4236 afișări
Imaginea articolului Marea Unire. Moldoveni de pe ambele maluri ale Prutului vor participa la un eveniment de amploare la Galaţi

Marea Unire. Moldoveni de pe ambele maluri ale Prutului vor participa la un eveniment de amploare la Galaţi

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi. Acesta va începe vineri şi se va încheia duminică. Vor participa meşteri populari şi artişti din Republica Moldova şi din sudul Moldovei.

„Centrul Cultural Dunărea de Jos Galaţi, instituţie publică aflată în subordinea Consiliului Judeţean Galaţi, organizează în perioada 6-8 octombrie 2023 Festivalul Acasă peste Prut, o manifestare etnoculturală complexă care îşi propune să creeze un prilej de exprimare a datinilor şi obiceiurilor străvechi într-un mod nou, pentru a valorifica şi prezenta tot ce au România şi Republica Moldova mai trainic şi autentic în arta tradiţională a generaţiilor trecute. Astfel, pe lângă reprezentanţii satelor şi ansamblurilor folclorice locale, vor fi prezenţi la Galaţi şi iubitori ai obiceiurilor strămoşeşti de peste Prut, din Republica Moldova”, au anunţat organizatorii.

În cadrul Festivalului „Acasă peste Prut” se va forma un alai al satelor pe străzile oraşului Galaţi, animat de cântece şi dansuri populare.

Târgul meşterilor populari va fi amenajat în centrul oraşului Galaţi. Circulaţia rutieră prin zonă va fi interzisă de vineri, la ora 14.00, până duminică, la ora 22.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
festival,
moldoveni,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici