Mărfuri contrafăcute în valoare de 800.000 euro, confiscate în Portul Constanţa

Două containere cu mărfuri susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de 800.000 de euro, au fost descoperite de poliţişti, în incinta Portului Constanţa Sud, informează Poliţia Română.

173 afișări
Imaginea articolului Mărfuri contrafăcute în valoare de 800.000 euro, confiscate în Portul Constanţa

Mărfuri contrafăcute în valoare de 800.000 euro, confiscate în Portul Constanţa (Imagine: Adrian Pogingeanu/Arhiva Mediafax Foto)

Marţi, în urma unui control fizic efectuat la rampa de control din incinta Portului Constanţa Sud de către poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, împreună cu reprezentanţi ai Centrului Trident şi lucrători ai Biroului Vamal Constanţa Sud, asupra a două containere, au fost descoperite produse în valoare de piaţă de peste 800.000 de euro, susceptibile a fi contrafăcute.

Ambele containere erau importate din China de către două societăţi comerciale din Ilfov şi Bucureşti şi conţineau aproximativ 30.000 de seturi de parfumuri, respectiv peste 200 de seturi de jucării, purtând numele unor mărci protejate, susceptibile a fi contrafăcute.

Mărfurile au fost indisponibilizate şi lăsate în custodia comisionarului vamal.

Pe numele reprezentanţilor celor două societăţi au fost întocmite dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici