Marica: Reducerea cu 20% a posturilor din administraţia centrală poate fi o mişcare politică

Preşedintele Alianţei Funcţionarilor Publici "Sed Lex", Vasile Marica, este de părere că decizia Guvernului de a reduce cu 20% posturile din administraţia centrală poate fi o mişcare politică pentru "ca noul Guvern să-şi aducă oamenii proprii" şi spune că aşteaptă argumentarea acestei hotărâri.

18 afișări
Imaginea articolului Marica: Reducerea cu 20% a posturilor din administraţia centrală poate fi o mişcare politică

Marica: Reducerea cu 20% a posturilor din administraţia centrală poate fi o mişcare politică

Vasile Marica a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că primii care ar trebui să renunţe la posturi sunt consilierii miniştrilor şi ai secretarilor de stat, fiecare dintre aceşti demnitari având câte cinci-şase consilieri.

"Poate fi însă o mişcare politică, îi dăm afară pe unii ca să-i aducem pe alţii. Vor să-şi numească directori din interiorul partidului, pentu că este o coadă mare la partide pentru aceste posturi", a afirmat Marica.

Liderul "Sed Lex" aşteaptă însă argumentarea acestei decizii a Guvernului, pentru a vedea dacă este "de bună credinţă".

Guvernul va reduce cu 20 la sută numărul de posturi din administraţia publică centrală, reprezentând ministere şi agenţii guvernamentale, fără ca decizia să afecteze angajaţii din întregul sistem bugetar.

Citeşte şi:

Guvernul reduce posturile din administraţia centrală, nu din sectorul bugetar

Salariile bugetarilor, majorate numai în funcţie de inflaţie, din aprilie

Persoanele din administraţia publică la vârsta pensionării, obligate să iasă la pensie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici