Omicron. Maroc s-a închis pentru două săptămâni. Românii blocaţi cer ajutor

  • Marocul s-a închis luni noaptea pentru două săptămâni, anunţă Ambasada României din această ţară.
  • Turiştii români aflaţi acolo au creat un grup pe o reţea de socializare intitulat „Izolaţi în Maroc” şi caută soluţii pentru revenirea în România.
  • UPDATE: Este în desfăşurare o şedinţă a CNSU, pentru aprobarea efectuării unui zbor pentru repatrierea unor cetăţeni români din Maroc.
725 afișări
Imaginea articolului Omicron. Maroc s-a închis pentru două săptămâni. Românii blocaţi cer ajutor

Omicron. Maroc s-a închis pentru două săptămâni. Românii blocaţi cer ajutor

„Informăm cetăţenii români că autorităţile marocane au decis, începând cu 29 noiembrie a.c., orele 23.59 suspendarea, pe o perioadă de două săptămâni, a zborurilor comerciale directe de pasageri către / dinspre Regatul Maroc. Pentru a putea părăsi teritoriul marocan în această perioadă, invităm cetăţenii români din Maroc, care aveau aranjamente de călătorie deja perfectate, să ţină legătura direct cu companiile aeriene respective pentru a obţine informaţii cu privire la zborurile speciale care vor opera pe durata suspendării zborurilor comerciale obişnuite”, anunţă Ambasada României în Maroc.

Potrivit sursei citate, situaţia epidemiologică va fi periodic evaluată de autorităţile marocane în vederea adoptării, respectiv actualizării măsurilor care se vor impune.

Românii aflaţi în Maroc, ca turişti sau stabiliţi în această ţară, au creat un grup pe Facebook „Izolaţi în Maroc”. În total sunt peste 90 de membri în acest grup.

„În cazul în care Ambasada este de acord să ne relocăm in Rabat, pentru a fi mai simplu să ne ajute cu repatrierea, am putea căuta să găsim soluţii de transport în comun, gen microbuze etc. Noi suntem 3 persoane în Marrakech. Deja vreau să cer ajutor celor de la Riad pentru găsirea unui microbuz cu mai multe locuri şi preţ rezonabil pentru Rabat”, scrie unul dintre românii aflaţi în Maroc.

Un român stabilit în Maroc îşi oferă ajutorul pentru cei aflaţi în dificultate.

„Bună seara .Noi suntem o familie de români stabilită în Marrakech de mult timp şi dacă vă putem ajuta cu ceva o facem cu mare plăcere”, scrie el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici