Video Marş de Ziua Europei, organizat la Galaţi. Un drapel uriaş al UE, purtat de manifestanţi pe braţe

Zeci de persoane au mărşăluit, sâmbătă, pe străzile din Galaţi, purtând pe braţe un steag imens al Uniunii Europene, în cadrul unei acţiuni care să marcheze Ziua Europei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

182 afișări

Steagul Uniunii Europene, care a avut aproximativ 10 metri lungime şi 7 metri lăţime, a fost plimbat de aproximativ 40 de gălăţeni, pe străzile oraşului, de la Prefectură până la Palatul de Justiţie, în cadrul unui eveniment care să marcheze Ziua Europei.

Participanţii au purtat veste şi banderole cu „Galaţi – Marş pentru Europa”, au intonat imnul UE şi au transmis mesaje pro europene.

„Vrem să transmitem mesajul că suntem pro Europa, că dorim să fim alături de Uniunea Europeană în continuare şi dorim să putem beneficia în continuare de fondurile europene pentru infrastructură, şosele, autostrăzi, pentru dezvoltarea durabilă a României. Asta se poate face doar dacă respectăm statul de drept”, a spus una dintre femeile care au purtat drapelul UE.

Deoarece steagul are dimensiuni mari, participanţii au primit aprobare de la municipalitatea gălăţeană pentru a bloca circulaţia rutieră pe două bulevarde timp de câteva zeci de minute.

Acţiunea a fost organizată pentru susţinerea şi promovarea valorilor europene de asociaţiile Comunitatea Locală RO 100 – Galaţi, Grupul apolitic #Rezist Galaţi, Ştafeta Steagului U.E şi Marşul Speranţei.

„Dorim prin acest marş să transmitem tuturor că cetăţenii oraşului Galaţi susţin şi promovează valorile europene şi că România face parte din marea familie europeană. Principalele valori europene pe care Ştafeta Steagului Uniunii Europene le susţine, le transmite şi le explică sunt: justiţie independentă, separarea puterilor în stat şi statul de drept. Toate acestea trebuie să le păstrăm şi să le apărăm cu toată hotărârea”, au precizat organizatorii.

Ziua Europei este sărbătorită pe 9 mai şi marchează momentul care a stat la baza formării Uniunii Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici