Masca de protecţie, eficientă împotriva virusurilor şi poluării. Numărul pacienţior cu probleme respiratorii a scăzut anul acesta

  • Masca a scăzut numărul persoanelor care ajung la cabinet cu probleme respiratorii
  • Andreea spune că masca i-a ameliorat afecţiunile pulmonare şi alergiile
  • Masca te poate proteja şi împotriva poluării aerului
1723 afișări
Imaginea articolului Masca de protecţie, eficientă împotriva virusurilor şi poluării. Numărul pacienţior cu probleme respiratorii a scăzut anul acesta

Masca de protecţie are mai multe beneficii decât te aştepţi. Pe lângă protecţia împotriva SARS-CoV-2, masca reduce şi alte afecţiuni pulmonare.

Pneumologul Gilda Popescu spune că a scăzut semnificativ numărul persoanelor care ajung la cabinet cu probleme respiratorii.

„Utilizarea măştii şi în cazul infecţiei SARS-CoV-2 a fost benefică şi am constatat-o în toate cabinetele, în special în serviciile ambulatorii. În această perioadă, din luna decembrie şi până în martie erau asaltate de numarul mare al pacienţilor care prezentau afecţiuni acute respiratorii”, spune medicul Gilda Popescu.

Andreea se confruntă de mult timp cu mai multe afecţiuni respiratorii, dar şi cu alergii la ambrozie şi praf. Ea spune că în ultimul an beneficiile măştii au fost vizibile în cazul ei. 

„Nu am mai tuşit, n-am mai strănutat aşa des, n-am mai avut atât de mult nasul înfudat. Pneumologul mi-a spus că s-ar putea ca datorită măştii, să fie cumva un beneficiu, să nu mai am nevoie de medicaţie şi nici de inhalaţii”, povesteşte ea.

Deşi lucrează într-un spital şi întră zilnic în contact cu un număr mare de persoane, nu s-a simţit în pericol. Ba mai mult, starea ei de sănătate s-a îmbunătăţit.

„Am fost la medic deoarece eu imi fac un control pneumologic anual, tocmai pentru ca am această alergie şi, când am ajuns în septembrie, oarecum a fost un beneficiu purtarea măştii. Plus că eu la serviciu port două măşti, se respiră mai greu, dar e ok, mi s-a redus considerabil tusea.”

Masca nu te fereşte doar de virusuri, ci şi de poluare. Măştile de protecţie pot să reţină particule mai mici decât cele de praf. Astfel, ele nu mai ajung în căile respiratorii.

„Măcar în perioadele de încărcare a aerului cu o densitate mare a acestor pulberi, cum a fost acest nor de praf saharian, ar fi deosebit de benefică”, adaugă Gilda Popescu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici