Măsuri pentru siguranţa turiştilor care îşi petrec sărbătorile în zonele montane

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Oprea, a dispus, în urma întâlnirii de luni pe care avut-o cu ministrul Turismului, Elena Udrea, o serie de măsuri pentru siguranţa turiştilor care îşi petrec sărbătorile de iarnă în zonele montane.

15 afișări
Imaginea articolului Măsuri pentru siguranţa turiştilor care îşi petrec sărbătorile în zonele montane

Măsuri pentru siguranţa turiştilor care îşi petrec sărbătorile în zonele montane (Imagine: Mediafax Foto)

Gabriel Oprea a avut o întâlnire de lucru cu ministrul Turismului, Elena Udrea, în scopul dispunerii măsurilor specifice pentru asigurarea condiţiilor optime de deplasare a turiştilor către destinaţiile de vacanţă, precum şi pentru asigurarea ordinii publice în zonele de agrement, informează Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

Potrivit MAI, Poliţia Rutieră va aplica toate măsurile preventive necesare, astfel încât circulaţia să se defăşoare în condiţii cât mai bune, având în vedere că peste 50.000 de turişti sunt aşteptaţi să-şi petreacă sărbătorile de iarnă în hoteluri şi pensiuni de pe Valea Prahovei şi din zona Rucăr - Bran.

Totodată, în noaptea de Revelion va fi asigurată ordinea publică în zonele de desfăşurare a manifestărilor publice din localităţile urbane şi din staţiunile montane, iar dacă se va impune, va fi restricţionată circulaţia maşinilor în aceste zone.

Pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere a fost suplimentat numărul de agenţi de poliţie rutieră pe cele două autostrăzi şi pe principalele drumuri naţionale, în punctele de risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens.

"Atenţie deosebită se acordă drumurilor naţionale 1 şi 1A, având în vedere valorile mari de trafic care se înregistrează şi se vor înregistra în următoarele zile pe sensul de mers către Braşov. Pentru perioada 1 - 4 ianuarie, accentul va fi pus pe sensul de deplasare către Bucureşti", precizează MAI.

De asemenea, pe autostrăzi şi celelalte drumuri intens circulate vor fi luate măsuri similare, pentru asigurarea unui trafic fluent la întoarcerea din vacanţa de iarnă.

Pentru evitarea aglomeraţiei de pe Valea Prahovei, MAI recomandă şoferilor care merg spre Braşov să circule pe DN1A Ploieşti - Vălenii de Munte - Cheia - Săcele.

Totodată, şoferii care se îndreaptă către zona Bran - Moeciu sunt sfătuiţi să evite DN1 şi DN73A şi să meargă pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, DN73 Piteşti - Câmpulung - Moeciu - Bran.

Potrivit sursei citate, coloana de maşini care se formează pe DN1 la intrarea în Comarnic dinspre Ploieşti poate fi evitată folosind ruta ocolitoare DN7 Bucureşti - Bâldana - DN71 Bâldana -Târgovişte - Fieni - Sinaia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici