MECT: FEN nu a câştigat în instanţă salariu minim de 880 de lei, ci dreptul de a negocia

Ministerul Educaţiei precizează că dreptul câştigat în instanţă de către FEN nu se referă la salariul minim de 880 de lei pe care ar urma să-l primească profesorii cu studii superioare, ci la dreptul de a negocia în privinţa stabilirii fondurilor pentru asigurarea salariului minim garantat prin CCM.

2 afișări

"În urma dezinformărilor care au apărut în ultimele zile în mass-media în legătură cu sentinţa pronunţată la Curtea de Apel Bucureşti, săptămâna trecută, în procesul intentat de către FEN Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse şi Guvernului României, MECT precizează că FEN a cerut în instanţă să i se recunoască dreptul de a purta negocieri pentru stabilirea fondurilor necesare asigurării salariului minim garantat prin Contractul Colectiv de Muncă (CCM) unic la nivel naţional 2007-2010 pentru personalul din învăţământ cu studii superioare, iar Curtea de Apel a recunoscut acest drept al FEN", se arată într-un comunicat al ministerului remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Totodată, Ministerul Educaţiei arată că decizia Curţii de Apel Bucureşti în acest caz nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţioanle (FEN), Cătălin Croitoru, declara, vineri, că instanţa a decis acordarea salariului minim de 880 de lei pentru cadrele didactice absolvente de studii superioare care fac parte din acest sindicat, apreciind decizia ca fiind "o bilă albă pentru justiţie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici